“Plodovi našeg sela” naziv je manifestacije koja će se na gradskoj tržnici na Pećanima održati 1. i 2.oktobra.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvij Danijel Egić izjavio je da će na ovoj poljoprivrednoj nanifestaciji izlagati dvadesetak proizvođača voća i povrća.

“Riječ je o proizvodima koji dospjevaju sada, u jesen, a predstaviće se i dvije zadruge, to je voćarska zadruga Kooperativa i novoosnovana zadruga Agro Prijedor”, rekao je Egić.

On je dodao da je ideja da se nakon završene manifestacije određena količina voća i povrća pokloni prijedorskim vrtićima.

“Odjeljenje za poljoprivredu i ruralni razvoj ovu manifestaciju radi u saradnji sa Područnom privrednom komorom Banja Luka, kancelarija Prijedor i ideja nam je da ponovo aktiviramo kampanju Kupujmo domaće – naše je bolje jer naši konzumenti bi trebali da znaju od koga kupuju i da imaju svijest da kupuju od domaćih proizvođača”, rekao je Egić.

On je dodao da je i sama donacija prijedorskim vrtićima svojevrsna preporuka privrednim subjektima da se prilikom nabavke poljoprivrednih proizvoda za svoje kuhinje, prvo obrate domaćim proizvođačima i da kupuju domaće voće i povrće.

Na ovoj izložbi će svoje proizvode izložiti i prerađivači voća i povrća.

prijedorgrad.org