Na magistralnom putu Prijedor-Novi Grad, u mjestu Svodna pripadnici Policijske uprave Prijedor su pješacima dijelili svijetlo-odbojne prsluke.

Iz Policijske uprave Prijedor saopštili su da su ovu akciju organizovali u saradnji sa opštinom Novi Grad i Auto-moto društvom Novi Grad sa ciljem poboljšanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

– Svi pješaci koji učestvuju u saobraćaju, kada se kreću kolovozom na putu van naselja, noću i danju u uslovima smanjene vidljivosti, dužni su da budu označeni svijetlo-odbojnim prslukom – istakla je portparolka Policijske uprave Prijedor Zvezdana Alendarević.

On je navela da se na području Policijske uprave Prijedor, tokom ove godine dogodila 721 saobraćajna nesreća, od čega je 12 sa smrtno stradalim osobama.

– Evidentirana je 51 saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali pješaci i biciklisti, u kojima su smrtno stradala dva pješaka i jedan biciklista. Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na kategoriju pješaka i biciklista, jer odgovornim ponašanjem doprinose svojoj bezbjednosti, ali i bezbjednosti svih drugih učesnika – istakla je Alendarevićeva.

srpskainfo.com