tekstilac-rudar prijedor„Rudar-Prijedor“, koji je dva puta bio finalista Kupa Republike Srpske (1995.godine sa banjalučkim „Borcem“ u dvomeču 2:2 i 2:3 i 2006. godine poražen od „Slavije“ iz Istočnog Sarajeva 2:3) u ovoj sezoni želi da se prvi put domogne dragocjenog trofeja.

Prepreku u polufinalu imaće u „Tekstilcu“, a mnogo toga biće možda jasnije već poslije prvog odmjeravanja snaga sa drugoplasiranom ekipom na drugoligaškom „Zapadu“ u Derventi.

-Idemo da odigramo u Derventi jednu kvalitetnu i jaku utakmicu, jer je naša obaveza u Kupu RS da pružimo maksimum. Nećemo kalkulisati, već nastaviti da igramo napadački, a vjerujem da će doći i golovi. Svi su spremni, jedino Borislav Mikić, koji je davao pun doprinos protiv Sarajlija do izlaska sa terena, zbog povrede ramena neće biti u kombinaciji, kao i Pedro Beda. Brazilski napadač bi trebao da dobije boravišni vizu do petka i stekne pravo nastupa u krajiškom derbiju u Banjaluci protiv „Borca“ – rekao je šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Darko Nestrovoić.

Odranije je već „van stroja“ Slobodan Milanović, a treba očekivati da se brzo od povrede na gostovanju mostarskom „Veležu“ oporavi Boriša Bodiroga, koji je svoje mjesto među stativama ustupio Daliboru Koziću. Podsjetimo da je premijerligaš BiH u šesnaestini finala eliminisao rekordera po broju trijumfa, banjalučkog „Borca“ (pet puta osvajao pobednički pehar) i kao domaćin boljim izvođenjem penala (u regularnom toku 1:1, udarcima sa bijele tačke 5:3), u osmini finala u Doboju je bio bolji od prvoligaša „Sloge“, a u četvrtfinalu u Srebrenici od trećeligaša sa Istoka „Gubera“, oba puta sa minimalnih 1:0.

-Imamo obavezu da dostojno reprezentujemo klub u Kupu RS i, sa ulogom favorita, plasiramo se u finale. Poslije dobre igre u nedjeljnom prvenstvenom meču protiv „Sarajeva“, želimo da potvrdimo da smo u usponu forme i pokušamo da već u Derventi steknemo prednost pred revanš u Prijedoru. Sigurno je da svako ko bude igrao želi i da osigura mjesto u timu za sljedeće gostovanje „Borcu“ i da napravimo dobru atmosferu pred taj susret – rekao je jedan od najzapaženijih u „zeleno-crnom“ dresu Lazar Vulić, koji je zimus stigao iz prvoligaša Srbije, kraljevačke „Sloge“.
N. Đerić