vesti-stoja buvacVerna čitateljka “Vesti” i poznata darodavka Dosta Miki Bauer iz Frankfurta, rođena i odrasla pod Kozarom u Omarskoj, za božićne praznike obradovala je svoju zemljakinju Stoju Buvač iz Omarske koja je već deset godina nepokretna.

“I ja sam dugogodišnji invalid i bez kolica ne mogu duže hodati i ići u grad i zato znam kako je ljudima kao što je Stoja koji su osuđeni na ovakav način života. Znam da uz bolest i invalidnost Stoju boli i neimaština i to što joj deca ne rade, muka je to velika… Iako sve manje izdvajam sredstava za donacije jer su se i moja primanja smanjila, ipak sam htela da obradujem ovu bolesnu ženu iz moje Omarske za praznike sa sumom od 50 evra”, kaže Dosta Bauer koja uvek angažuje i svoje prijatelje da pomažu drugim ljudima.

– Kada sam starici Margiti Mačak u mom komšiluku koja ima vrlo malu penziju ispričala o situaciji Stoje Buvač i ona joj je od srca poslala 10 evra. Znam da će ovu pomoć koja nije velika Stoja iskoristiti da kupi lekove – kaže Dosta Bauer.

Inače, 65-godišnja Stoja Buvač deset godina je nepokretna zbog posledica moždanog udara. Donedavno je imala zdravstveno osiguranje preko Biroa za zapošljavanje i pravo na lekove na recept, ali sa 65 godina izgubila je i to pravo i sada sve medikamente mora sama da kupuje.

“Šta da kaže bolestan čovek koji nema nikakvih primanja. Stanje je teško, bolove je često teško podneti, ali moram, nemam izlaza… Hvala gospođi Dosti i njenoj poznanici što vide i one stare i bolesne, oni saosećaju s tuđim bolom i mukama”, kaže sa zahvalnošću Stoja Buvač.

POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Vesti-online.com