kamp djecijih osmijeha 2014-pocetak 1„Kamp dječijih osmijeha 2014“, koji je danas otvoren na Kozari, okupio je oko 100 učenika prijedorskih osnovnih škola koji će ove sedmice pohađati kreativnu nastavu i radionice sporta, prve pomoći, manekenstva i saobraćaja.

Predsjednik Fondacije “Arselor Mital” Prijedor Predrag Šorga rekao je da ova Fondacija sedmu godinu podržava interaktivno učenje i rad sa djecom u prirodi.

“Ovogodišnji kamp po prvi put je organizovan po programu rada škole u prirodi i u skladu sa smjernicama Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, gdje će se prije podne izvoditi nastava u improvizovanim učionicama i u prirodi, popodne rad sa volonterima u raznim sekcijama, a uveče zabavni sadržaji poput filmova za djecu, karaoka, maskenbala i diskoteke”, rekao je Šorga novinarima na Kozari.

kamp djecijih osmijeha 2014-pocetak 2U radu s djecom angažovano je pet učiteljica, 18 lokalnih volontera, ali i deset volontera iz deset država svijeta u kojima posluje “ArselorMital”, tako da će učesnicima kampa svakoga dana volonteri iz ove kompanije predstavljati države iz kojih dolaze, a to su Brazil, Meksiko, Francuska, Turska, Indija, Ukrajina, Češka, Poljska, Rumunija i Kazahstan.

“Prvog radnog dana možemo reći da smo prezadovoljni i mi i djeca. Djeca su zainteresovana, pažljivo prate program i učestvuju u aktivnostima. To su učenici četvrtog razreda, a među njima je znatan broj djece koja su se po prvi put odvojila od roditelja i ovdje će provesti pet dana”, dodao je Šorga.

U ovogodišenjem kampu učestvuju osnovne škole “Kozarac” iz Kozarca, “Vuk Karadžić” iz Omarske, “Mladen Stojanović” iz Ljubije i “Petar Kočić” iz Prijedora.

Partner Fondacije “ArselorMital” ove i posljednje dvije godine je Udruženje građana “DON” iz Prijedora, a prethodnih godina bila je to međunarodna nevladina organizacija “Most mira”.

Vrijednost projekta ove godine je 29.000 KM i u cjelosti ga finansira Fondacija “ArselorMital” Prijedor.

SRNA
kamp djecijih osmijeha 2014-pocetak 3 kamp djecijih osmijeha 2014-pocetak 4 kamp djecijih osmijeha 2014-pocetak 5 kamp djecijih osmijeha 2014-pocetak 6 kamp djecijih osmijeha 2014-pocetak 7