rudar prijedor-sarajevo-izvjestaj 1Iako su „rudari sa Sane“ naidgrali favorizovanu ekipu sa „Koševa“, osvojili su samo bod i, uz činjenicu da 397 minuta nisu zatresli mreže svojih rivala u Premijer ligi BiH, sve su bliži selidbi u Prvu ligu Republike Srpske; Rudar-Prijedor: Sarajevo 0:0.

Ipak, ovacije sa tribina, koje su izabranicima šefa stručnog štaba Darka Nestorovića, poslije utakmice uputili simpatizeri, posebno oni najodaniji iz navijačke grupe „Alkohol bojs“ daju nadu zeleno-crnima da vjeruju da još sve nije izgubljeno, ukoliko do kraja, kao i ovoga puta, budu pružali maksimum, pod uslovom da poprave realizaciju, mada o njihovoj sudbini sve više odlučuju i drugi klubovi.

Prvo poluvrijeme je u potpunosti pripalo domaćinu. U 17. minuti prvi aplauzi bili su namijenjeni Igoru Mišanu, koji je tukao po zemlji sa oko 20 metara, a lopta otišla kraj same stative.

U 30. minuti Mirko Tica je centrirao sa desne strane, kapiten Vedran Kantar sa suprotne vratio pred gol protivnika, a Lazar Vidić sa svega nekoliko metara ne uspijeva najbolje da zahvati loptu i pošalje je u mrežu.

Samo četiri minuta kasnije Borislav Mikić je „izbacio“ Kantara, ovaj sa lijeve strane gađa suprotian ugao, Matej Delač je sjajno intervenisao, uspio da odbije loptu na koju natrčava Mišan, ali je golman gostiju još jednom odlično reagovao.

rudar prijedor-sarajevo-izvjestaj 2U nastavku Sarajlije su nešto otvorenije, ali tek u 49. minuti Mato Jajalo izvodi korner sa desne strane, jedan od najzapaženijih u njegovom timu, kapiten Amer Dupovac je pokušao glavom, a lopta dolazi do Ivana Tatomirovića, čiji je udarac, iz blizine izblokiran.

Tatomirović je pred svojim golom sačuvao mrežu dva minuta kasnije, našavši se na pravom mjestu poslije pokušaja ofanzivnog defanzivca Prijedorčana Dragoslava Stakića.

U 64. minuti Tica iz auta pronalazi Vidića, koji pokušava glavom, ali je lopta koja je išla u njegov gornji lijevi ugao bila lak plijen za Delača, najboljeg aktera meča.

I u 66. minuti Mario Barić je bio na visini zadatka ne dozvolivši Vidiću da konačno postigne gol, a do kraja, i pored terenske inicijative „Rudar-Prijedora“, Nemanja Bilbija je iskosa sa lijeve strane u 72. minuti pokušao, ali je lopta pogodila spoljnji dio mreže.

Tako Prijedorčani ni u 10 megdanu u bh.eliti nisu srušili tradiciju, a, uz ovaj treći remi, i sedam poraza, postgili su ukupno devet, a primili 25 golova od Sarajlija.

Rudar-Prijedor: Sarajevo 0:0
Gradski stadion Prijedor
Gledalaca – 1.000
Sudija – Muamer Bureković (Zenica) 6,5
Žuti kartoni – Jovičić (Rudar Prijedor)

RUDAR PRIJEDOR:
Kozić 6,5, Tica 6,5, Stakić 6,5, Vidić 6 (od 84.minuta Čampara -), Mišan 6 (od 77.minuta Vulić -), Kantar 6,5, Mirković 6,5, Aćić 6,5, Pejić 6,5, Jovičić 6,5, Mikić 6 (od 53.minuta Raičević 6)

SARAJEVO: Delač 7, Barić 6,5, Jajalo 5,5 (od 75.minuta Radovac -), Velkoski 6, Todorović 6, Tatomirović 6,5, Vusljanin 5,5, Cimirot 5,5, Tadejević 6, Dupovac 6,5, Bilbija 6

Igrač utakmice – Matej Delač

N. Đerić