pocela ski sezona (1)Na Kozari je sinoć počela ski sezona, a visina snijega na ovoj planini je oko 40 centimetara. Sinoć je bilo organizovano besplatno skijanje za sve ljubitelje tog sporta.

Na ski stazi na Mrakovici sinoć je bila velika gužva. Ljubitelji zimskih sportova jedva su dočekali prvi snijeg, kako bi mogli uživati u skijanju. Zadovoljni su uslovima skijanja na ovoj planini, a nadaju se da će ih vrijeme poslužiti I u narednim danima, te da će ski sezona potrajati duže nego prethodnih godina, kada je snijega bilo vrlo malo.

Dužina ski staze za odrasle je 800 metara, a za djecu 150 metara. Uslovi za skijanje su idealni. Sve što je potrebno jeste da imate odgovarajuću opremu I da poštujete propisana pravila, kažu instruktori skijanja.

– To su neka osnovna pravila, da pazite na druge skijaše, da pogledate okolo kada pravite neke zaokrete. Obavezni ste da pomognete drugima ako im treba pomoć, kaže Željko Batoz, instruktor skijanja.

Cijene skijanja ostale su na prošlogodišnjem nivou. Cjelodnevna karta za odrasle je 15 maraka, a za djecu do 12 godina 10 maraka. Poludnevno skijanje košta 10, odnosno 7 maraka, a noćno 13 maraka.

Visina snijega na Mrakovici je oko 40 cm. Temperatura vazduha je – 10 stepeni. Meteorolozi i za naredne dane najavljuju padavine i još niže temperature, pa iskoristite priliku za uživanje u čarima ove “krajiške ljepotice”.

Tekst – ELTA TV
Foto – Željko Batoz
pocela ski sezona (2) pocela ski sezona (4) pocela ski sezona (5) pocela ski sezona (3)