Pripadnici Policijske uprave Prijedor, zajedno na načelnikom Uprave Daliborom Ivanićem, danas 08.02.2018. godine, u prostorijama Policijske stanice Prijedor 2, prisustvovali su obilježavanju Dana stradanja prijedorskih policajaca u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Godišnjica stradanja prijedorskih policajaca, u organizaciji Mjesne boračke organizacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske SJB-CJB Prijedor, obilježena je polaganjem vijenaca ispred spomen ploče poginulim saborcima, koja je 2017.godine postavljena u prostorijama Policijske stanice Prijedor 2 Policijske uprave Prijedor.

-Paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca ispred spomen ploče, na dan sjećanja na saborce koji su poginuli na bihaćkom ratištu u odbrani zapadnih granica Republike Srpske, odali smo im dužnu počast, ali ne samo njima već i za sve pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Vojske Republike Srpske, koji su, boreći se rame uz rame, dali svoje živote za mir, za opstanak našeg naroda na ovom prostoru i za Republike Srpske. Ovaj naš čin je dokaz, da oni nisu i ne smiju nikada biti zaboravljeni, te sam sasvim siguran, da će i buduće generacije činiti isto, jer ova ih spomen ploča čini besmrtnim i vječno podsjeća na njihov herojski čin. Na današnji dan, 1994. godine na bihaćkom ratištu, živote je izgubilo osam prijedorskih policajaca, ukupno 74 pripadnika nekadašnjeg Centra javne bezbjednosti Prijedor, dalo je svoje živote za Republiku Srpsku, odnosno 782 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – rekao je u obraćanju medijima, načelnik Policijske uprave Prijedor Dalibor Ivanić.

PU Prijedor