Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, tokom preduzimanja aktivnosti na rasvjetljavanju imovinskih krivičnih djela, izvršili su kriminalističku obradu lica A.Ž. i N.Š. iz Prijedora i L.K. iz Sanskog Mosta, zbog postojanja osnova sumnje da su na području grada Prijedora, u vremenskom periodu od 03.08.2016. godine do 05.01.2018. godine počinila deset krivičnih djela.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeno lice A.Ž. u vremenskom periodu od decembra mjeseca 2017. godine do 05.01.2018. godine, počinilo pet krivičnih djela „Teška krađa“, jedno krivično djelo „Teška krađa“ u pokušaju, te jedno krivično djelo „Krađa“, na način da je iz objekata kuća privatnog vlasništva i jedne javne ustanove, otuđio predmete u vidu alatnih mašina, alata i elektroinstalacija, pribavljajući na taj način protivpravnu imovinsku korist.

Daljim radom na rasvjetljavanju okolnosti izvršenja krivičnih djela utvrđeno je da je lice N.Š. iz Prijedora, počinilo krivično djelo „Prikrivanje“, na način da je od osumnjičenog A.Ž. otkupljivao a zatim i preprodavao otuđene predmete, za koje je znao da potiču iz krivičnog djela. Kod lica N.Š. pronađena je i privremeno oduzeta određena količina predmeta koji potiču iz naprijed navedenih krivičnih djela, a koji će biti vraćeni vlasniku.

U nastavku aktivnosti izvršena je kriminalistička obrada lica L.K. iz Sanskog Mosta, te je utvrđeno da je osumnjičeni dana 03.08.2016. godine i 20.02.2017. godine, počinio dva krivična djela „Krađa“ na štetu jednog marketa i jedne trgovačke radnje u Prijedoru, na način da je iz objekata otuđio određenu količinu duvanskih proizvoda.

Materijalna šteta nastala izvršenjem ovih krivičnih djela iznosi oko 9.800 KM.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, protiv lica A.Ž, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela „Teška krađa“, „Teška krađa“ u pokušaju i „Krađa“, protiv lica N.Š. za krivično djelo „Prikrivanje“, dok će protiv lica L.K. biti dostavljen izvještaj za dva krivična djela „Krađa“.

PU Prijedor
Foto – ilustracija