Mnogo se stvari sinoć dešavalo na ulicama Novog Grada, ali je, zahvaljujući pripadnicima Policijske uprave Prijedor, sve riješeno na najbolji mogući način za sigurnost svih građana.

Kako je potvrđeno iz PU Prijedor, Policijskoj stanici Novi Grad u srijedu oko 17:30 časova, prijavljeno je da je na magistralnom putu Prijedor-Novi Grad, uočeno vozilo marke “Golf 4” koje je otuđeno na području Velike Kladuše.

-Nakon zaprimljene prijave, na magistralnom putu u Novom Gradu, policijski službenici su pokušali izvršiti zaustavljanje vozila, međutim, vozač je, bez zaustavljanja, nastavio kretanje, ugrozivši bezbjednost policijskog službenika – potvrdila je Zvezdana Alendarević, portparolka PU Prijedor.

Dolaskom u ulicu Branka Ćopića u Novom Gradu, vozač “Golfa” je udario u vozilo “BMW X5” koje se kretalo istom trakom i u istom smjeru.

Potom je krećući se unazad udario u obilježeno službeno vozilo Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u kojem su ga pratili policijski službenici sa ciljem zaustavljanja i kontrole.

-Nakon ostvarivanja kontakta sa oba vozila, nepoznati vozač je napustio “Golf” i pobjegao u nepoznatom pravcu. Dana 30.11.2017.godine, oko 07:25 časova, u mjestu Rudice, lišeno je slobode lice M.K. (1983) iz Velike Kladuše, na osnovu prethodno pribavljenih saznanja da je upravljalo gore navedenim vozilom – trkla je Alendarevićeva.

Ona je istakla da je u toku kriminalistička obrada lica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela “Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”, “Izazivanje opšte opasnosti” i “Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari”.

Nakon završene kriminalističke obrade, lice će, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predato u nadležnost tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

Kako saznajemo, u intenzivnoj potrazi za ovim licem učestvovali su i pripadnici Jedinice za podršku PU Prijedor.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com