Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su, u periodu od 20. do 22.09. i od 26. do 28.09.2017.godine sproveli regionalnu akciju „Pojačane kontrole tehničke ispravnosti vozila“.

U toku akcije ukupno su kontrolisana 473 vozila, a sankcionisano je 314 učesnika ili 66,38%.

Zbog tehničkih neispravnosti vozačima je uručeno 213 prekršajnih naloga, a slijedi podnošenje i 12 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka protiv pravnih i odgovornih lica zbog utvrđene tehničke neispravnosti vozila.

Na vanredni tehnički pregled upućena su 102 vozila od kojih je iz saobraćaja isključeno 89 i to 66 zbog utvrđene tehničke neispravnosti uređaja za upravljanje odnosno uređaja za zaustavljanje, a 23 zbog odbijanja vozača da vozilo podvrgne vanrednom tehničkom pregledu.

S obzirom da tokom septembra mjeseca Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske provodi aktivnosti pod nazivom ”Zaštitimo djecu u saobraćaju”, jedan od ciljeva realizovane akcije bila je kontrola tehničke ispravnosti autobusa, posebno onih kojima se vrši prevoz djece – učenika. Tokom akcije kontrolisano je 29 autobusa od kojih je 12 upućeno na vanredni tehnički pregled. Tehnička neispravnost utvrđena je kod 50% autobusa koji su upućeni na vanredni tehnički pregled, od kojih su 4 isključena iz saobraćaja zbog utvrđene tehničke neispravnosti uređaja za zaustavljanje.

Pripadnici PU Prijedor i u narednom periodu nastaviće sa kontinuiranom kontrolom tehničke ispravnosti vozila, a ovom prilikom apelujemo na vlasnike vozila i vozače da posebnu pažnju obrate na ovaj segment bezbjednosti saobraćaja odnosno da se prilikom učestvovanja u saobraćaju maksimalno pridržavaju svih saobraćajnih pravila i propisa.

PU Prijedor