dom zdravljaAgencija za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite Republike Srpske završila je vanjsku ocjenu u postupku akreditacije novih 12 timova porodične medicine u Domu zdravlja Prijedor, saopšteno je danas iz ove zdravstvene ustanove.

“Ocjenjivači Agencije su na završnom sastanku sa rukovodstvom Doma zdravlja konstatovali da je kvalitet rada ocjenjivanih timova usaglašen sa zahtjevima akreditacionih standarda. Očekuje se da će na osnovu izvještaja Agencije svim timovima biti dodijeljen sertifikat o akreditaciji”, stoji u saopštenju.

Time bi se ukupan broj akreditovanih timova u Domu zdravlja Prijedor povećao na 28 od ukupno 42, koliko ih trenutno broji ova zdravstvena ustanova.

Početkom mjeseca ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić uručio je prijedorskom Domu zdravlja rješenje o sertifikaciji i akreditacije za prvih 16 timova porodične medicine, rekavši da je to dokaz da je ova ustanova dostigla sve definisane standarde koji garantuju sigurniju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu za građane.

Bogdanić je tada podsjetio da je u Dom zdravlja Prijedor iz raznih izvora finansiranja uloženo blizu 2,5 miliona maraka za nabavku opreme, sanitetskih vozila i biohemijskog analizatora, informatizaciju i sanaciju, te rekonstrukciju i opremanje ambulanti porodične medicine.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – arhiva