Spas od visokih temperatura uz mogućnost istinskog osvježenja mnogi su ovih dana potražili u Vodenom parku u Kozarcu kod Prijedora, jednom od turističkih bisera ovog dijela BiH.

Sportski tereni

Park se prostire na površini od 7.200 kvadratnih metara, od čega je pod vodenom površinom 1.500 kvadrata.
– Tu su tri tobogana za odrasle, tri za djecu, divlja rijeka, tri bazena na tri nivoa za odrasle i djecu, ali i sportski tereni. U parku su i dva restorana s kuhinjom. Voda u bazenima je izuzetno čista, desetu godinu radim i iz Instituta za zaštitu zdravlja RS redovno dobivam potvrde da imam najčistiju vodu – kaže Jasmin Jakupović, vlasnik Vodenog parka.

Cijene se na ovom mjestu nisu mijenjale, pa tako cjelodnevni boravak u Vodenom parku za odrasle košta pet, a za djecu tri marke.

Rodno mjesto

Za Vodeni park u Kozarcu čuli su i brojni turisti, posebno Slovenci, koji su oduševljeni ovim mjestom, a priliku da se osvježe koriste i Kozarčani, domaći i oni koji borave vani, a dio godišnjih odmora provode u svom rodnom mjestu. Tu su nerijetko i Banjalučani i mnogi s područja regije Prijedor.

Škola plivanja

Na bazenima u Prijedoru je tradicionalno s početkom sezone kupanja počela i škola plivanja. Instruktori plivanja su profesori fizičkog odgoja, a do kraja sezone planirano je da se vještinama plivanja nauči oko 80 polaznika. Cijena mjesečne članarine za jednog polaznika je 35 maraka, za dva po 25, a ako ih iz jedne porodice ima troje, za trećeg je besplatna.

5 Maraka košta ulaznica za odrasle
3 KM cijena je cjelodnevne karte za djecu

Dnevni avaz
Foto – Vodeni park Kozarac