Veliki uspjeh ostvarila je ekipa Rukometnog kluba veterana Prijedor, osvajanjem drugog mjesta na prvom turniru „KIH Handball cup“, održanom u Kopru (Slovenija).

U finalnom susretu doživjela je poraz od sastava ZRVR Makedonija (8:11), ali je, uz pehar za finalistu ovog takmičenja, njihovom članu Aleksandru Milješiću pripao trofej namijenjen najboljem igraču turnira.

– Na izuzetno jakom turniru, pobjednički sastav je zaista bio i najkvalitetniji, a, između ostalih, brojne makedonske bivše reprezentativce predvodio je najbolji strijelac Pepi Manaskov. Svakako da smo i mi zadovoljni ovim dometom, a napravili smo dobru uvertiru pred naš tradicionalni 13.međunarodni turnir veterana, koji će biti održan od 24. do 26.avgusta – rekao je golman Prijedorčana Darko Gligorević.

Rukometni veterani iz grdada na Sani su u okviru B grupe, takođe odmjerili snage protiv RZVR Makedonije (13:13), a prethodno remizirali su i u susretu sa Osijekom iz Hrvatske (9:9), dok su za plasman u samu završnicu savladali starog znanca Mojkovca (Crna Gora) sa 9:7.

U polufinalnoj utakmici pobijedili su sastav domaćina i organizatora turnira, koparskog RD KIH Obala, sa 10:7.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – RK Veterani Prijedor