Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor, dana 28.06.2017.godine, lišili su slobode lice D.N. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je dana 13.06.2017.godine počinio krivično djelo iz oblasti seksualnih delikata.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je lice D.N. navedenog dana u jutarnjim časovima, krećući se vozilom lokalnim putem u mjestu Kamičani, zaustavio vozilo pored jednog lica ženskog pola koje se kretalo pored puta te pokazujući polni organ i samozadovoljavajući se pitao oštećeno lice gdje je put za Kozarac i pozivao je da uđe u vozilo.

Na ovaj način osumnjičeni je počinio krivično djelo „Zadovoljenje polnih strasti pred drugim“, i protiv istog će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za ovo krivično djelo.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da u slučaju saznanja za bilo kakvu vrstu seksualnog prestupništva prijave na servisni broj „122“ ili u nadležnu policijsku stanicu, kako bi se izvršioci ovih krivičnih djela otkrili i sankcionisali u skladu sa zakonskim odredbama.

Građani se veoma često boje prijaviti seksualno uznemiravanje i nedozvoljena ponašanja iz oblasti seksualne delinkvencije, međutim, trebamo biti svjesni da se samo na taj način može suzbiti pojava seksualnog prestupništva i pedofilije, i spriječiti da naša djeca postanu žrtve ovih krivičnih djela.

PU Prijedor
Foto – ilustracija