Alija Hrustić (48) iz Prijedora na monstruozan način ubio je bivšu suprugu Azru Hrustić (35) koju je izbo 20 puta, saznaje „EuroBlic“.

Hrustić je u subotu ujutru došao u kuću u kojoj je trenutno živjela Azra u naselju Srednji Jakupovići kod Prijedora i u spavaćoj sobi ju je zatekao sa Enverom Halilagićem (41) iz Bihaća. On ih je uboje ubio udarcima sjekirom i nožem.

Nakon ubistva otišao je u policiju i sam se predao, a prizor koji su zatekli na licu mjesta zaledio je krv u žilama i iskusnim inspektorima. Izvor blizak istrazi nam je ispričao da je prizor bio kao u horor filmu. Ljubavnici su goli i iskasapljeni ležali u lokvi krvi.

Do zaključenja ovog broja „EuroBlica“ bila je završena samo obdukcija nesretne žena, a rezultati su pokazali da je ovo jedno od monstruoznijih ubistava posljednjih godina na području Prijedora.

-Prema rezultatima obdukcije Alija je bivšu suprugu najvjerovatnije prvo udario sjekirom u glavu, a potom ju je još nekoliko puta udario po tijelu. To mu nije bilo dovoljno, pa je poslije toga nastavio da je ubada nožem. Na njenom tijelu nađeno je ukupno 20 rana po glavi, vratu, grudnom košu, trbuhu i rukama – pojasnio je izvor blizak istrazi.

Slično, ako ne i gore prošao je Halilagić, kojeg je takođe na desetine puta nožem i sjekirom izbo po tijelu.

Prema pričama njihovih poznanika Alija i Azra su bili u braku skoro 20 godina i imaju dva maloljetna sina, ali od prije dva mjeseca više ne žive zajedno i u toku je brakorazvodna parnica. Nakon što je napustila Aliju, ona je otišla da se brine o jednoj starici (80) u čijoj kući se desilo i ubistvo.

Alija je oko 7.30 došao do kuće u kojoj je živjela Azra kako bi pokupio sina koji je trebao ići sa njim u šumu da sijeku drva. Kada je ušao u kuću čuo je zvukove iz spavaće sobe, poslije čega izlazi i odlazi do svog auta gdje uzima nož i sjekiru te se vraća i kreće u krvavi pohod.

Kada je ušao u sobu Halilagića je odmah udario sjekirom u potiljak, a zatim je udario i Azru. Poslije toga najvjerovatnije ih je još nekoliko puta udara sjekirom, a zatim nožem kreće da ih bode. Da su još bili pri svijesti dok ih je ubadao nožem, govori i podatak da je Azra imala rane po rukama, koje su vjerovatno nastale dok je pokušavala da se odbrani.

Poslije ubica toga odlazi kući gdje je navodno pokušao pokušao da se objesi, ali su ga u tome spriječili majka i sin. Zatim je otišao u policiju i priznao zločin. Dežurni tužialac OJT Banjaluka predložio je Okružnom sudu u Prijedoru da se Hrustiću odredi pritvor jer bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, te ponoviti isto ili još teže krivično djelo.

Poklonio joj automobil

Prema pričama komšija svi su znali da se Hrustići razvode, ali kažu da ništa nije slutilo da se ovo može desiti.

-Kada su dijelili imovinu, Azra se odrekla svoje polovine kuće u korist djece, a u znak zahvalnosti Alija joj je nedavno kupio i poklonio automobil – ispričao je jedan od komšija.

EuroBlic

Vezane vijesti:

PRIJEDOR: DVOSTRUKO UBISTVO – FOTO

PRIJEDOR-DETALJI DVOSTRUKOG UBISTVA: BIVŠU SUPRUGU I MUŠKARCA IZ BIHAĆA UBIO SJEKIROM I NOŽEM – FOTO

STRAVIČNO UBISTVO KOD PRIJEDORA: SJEKIROM ISKASAPIO SUPRUGU I MUŠKARCA KOGA JE ZATEKAO S NJOM – VIDEO

BIVŠU SUPRUGU I MUŠKARCA UBIO SJEKIROM: TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVOR ZA ALIJU HRUSTIĆA