Četrdesetdevetogodišnji Alija Hrustić iz Kamičana kod Prijedora ubio je jutros svoju bivšu suprugu Azru (35) Hrustić i Envera Halilagića (41) iz Bihaća, kojeg je zatekao s njom u prijedorskom naselju Srednji Jakupovići, javljaju lokalni mediji.

Prema nezvaničnim informacijama, Alija H. je bivšu suprugu i muškarca ubio nožem i sjekirom, nakon čega se predao policiji.

Alija i Azra već par mjeseci nisu živjeli zajedno i u toku je bila brakorazvodna parnica. U kući u kojoj se dogodio zločin, žena je kraće vrijeme stanovala i objekat nije u vlasništvu supružnika.

Prema riječima mještana, Azra je prije dva meseca napustila supruga Aliju i iz porodične kuće u Kamičanima otišla u Srednje Jakupoviće da čuva stariju ženu.

Mještani, koji poznaju Aliju H., novinarima su ispričali kako je riječ o mirnom čovjeku, za kojeg se nikad ne bi reklo da će ovako nešto učiniti.

Dvostruko ubistvo Policijskoj upravi Prijedor prijavljeno je jutros oko osam sati, nakon čega su policijske patrole izašle na mjesto događaja zajedno sa dežurnim tužiocem banjalučkog Okružnog tužilaštva, koji rukovodi uviđajem.

Tužilac je naložio istragu, kao i vještačenja kako bi se utvrdile okolnosti pod kojima se dogodilo ubistvo. Naložena je i obdukcija tijela ubijenih, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu.

Nakon ispitivanja u policiji, Alija Hrustić će, uz prijavu za teško ubistvo, biti predat Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci.

Tekst – Dnevni avaz
Foto – Nijaz Huremović – www.prijedordanas.com

Vezane vijesti:

PRIJEDOR: DVOSTRUKO UBISTVO – FOTO