darko nestorovicRudar Prijedor nije uspio da savlada Mladost iz Velike Obarske u srpskom derbiju začelja, u okviru 23. kola Premijer lige BiH (0:0).

Domaći su u “tvrdoj” igri teško stvarali prilike, a i ono malo što u ih imali nisu bile takve da bi se ugrozio golman Bojan Tripić, svojevremeno član “zeleno-crnih”, koji je ponio epitet najboljeg aktera utakmice.

Čini se da je šefu stručnog štaba Darku Nestoroviću, kome je ovo bio drugi debi na klupi “rudara” sa Sane, jasno sa kakvim potencijalom u igračkom kadru ima posla, pa nije slučajno što je već peti trener ove sezone, odnosno četvrti koji je zvanično imenovan na prijedorskom Gradskom stadionu.

– Na dva dana prije utakmice preuzeo sam ekipu, a da nisam imao pravi uvid o njenoj vrijednosti. Poslije meča dosta igrača koje nisam poznavao uvjerili su me da mogu da im čestitam na želji, ali ništa fudbalsko od njih nisam vidio. Nisu me oduševili. Ipak, optimista sam, ništa još nije gotovo. Preostalo je još sedam kola do kraja i vjerujem da možemo ostvariti željeni cilj, opstanak u bh. elitnom društvu – priča Nestorović.

Znao je sjajni i iskusni strateg za kvalitet Mladosti, da ima dobar tim i da će doći da igra defanzivno, a pokušati iz polukontri i kontri nešto da napravi.

– Gledao sam kako su u Banjaluci nadigrali Borca, nisu Rudar Prijedor, ali mene interesuje moja ekipa. Nažalost, niti je imala ideja ni kreacija na bilo kom planu i osvojila je samo bod, umjesto da pobjedom sebe dovedemo u mnogo povoljniji položaj i mirnije nastavimo takmičenje. Ali šta je tu, je ispravljaćemo što se može ispravljati.

Nestorović kaže da za sedam dana, kada je na redu novo iskušenje mostarskom Veležu, gdje se može nadigravati, ne može bitnije da promijeni stvari u onome što njegovi izabranici imaju, ali najavljuje “rezove”.

– Ono što mogu je da promijenim neke igrače. Sigurno je da neki od onih koji su u subotu bili na terenu, protiv “rođenih” neće biti u sastavu. Greške koje smo pravili ne mogu se ponoviti, a sigurno je da ekipa ne može da bude ono što je bila. Nije imala “ni glave ni repa”. Ipak, najveći problem je sama ljetošnja selekcija, koja je loše odrađena. Sličnu situaciju zatekao sam i prilikom prvog dolaska u Prijedor. Napravili smo tada nešto dobro, vjerujem da možemo i sada, ali da cijena neće biti prelazak u niži rang. Da nisam optimista po pitanju opstanka, ne bih ni dolazio -zaključio je Darko Nestorović.

Nenad Đerić