Jesenji prvak Četvrte lige PFS Prijedor, Sloga iz Rakelića, tamo gdje je stala na kraju prvog dijela prvenstva, nastavila je na startu proljećne etape takmičenja, savladavši Kozaru iz Donjih Orlovaca sa 2:0.

Ipak, ne umanjujući zasluženu pobjedu izabranika Branka Torbice, završetak utakmice ostavio je mnoge u nedoumici, da li je sudija Milan Garić iz Prijedora odsvirao kraj ili prekid?!

Naime, iako je u sudijskoj nadoknadi, koja je još tekla, opravdano pokazao crveni karton Saši Objedoviću, jer se nesportski ponašao i kod prethodno dobijenog žutog, sa tribine je na „travnati tepih“ ušao jedan dječak, vjerovatno mislivši da je kraj, što mu je sa suprotne strane terena signalizirao Marko Milunić iz Rasavaca, ali nije bilo razloga da glavni arbitar brine za svoju bezbednost.

Očekivalo se da će igra biti nastavljena, ali je Garić okončao susret, obavijestivši delegata Radu Pilipovića iz Novog Grada da je susret regularno završen.

Prvo poluvrijeme po igri je pripalo gostima, koji su više loptu imali u svom posjedu, tečnije su im bile akcije, ali nisu našli načina da savladaju sigurnog golmana Draška Ticu, koji je među Rakelićane stigao ove zime i potvrdio da će im biti veliko pojačanje.

U nastavku u 51.minuti zaustavio je neugodan udarac Igora Progomelje, koji je u „srcu“ protivničkog šesnaesterca sve dobro uradio.

Samo dva minuta kasnije najboljeg aktera meča Sinišu Objedovića, kada je sa lijeve strane ušao u kazneni prostor oborio je Nemanja Krstanović, inače igrač, koji se zbog nedolaska golmana, našao među stativama, a Srđan B. Torbica ga udarcem sa „bijele tačke“ poslao u njegovu lijevu stranu, a loptu u desni ugao za 1:0.

Igrao se 77.minut kada je Milan Čačić iz slobodnog udarca sa oko 35 metara iskosa sa desne strane poslao loptu pred gol, a Goran Tadić je glavom poslao na pravo mjesto za, ispostaviće se, konačan ishod od 2:0.

Time je Sloga iz Rakelića, koja igra na stadionu u Saničanima, pobjedom krenula prema svom zacrtanom cilju, plasmanu u Regionalnu ligu-grupa Zapad.

Ekipa trenera Torbice ima bodovnu prednost pred najbližim pratiocima i solidan raspored te se svi u klubu nadaju kako će naredne jeseni igrati u višem rangu.

Sloga(Rakelići): Kozara(Donji Orlovci) 2:0(0:0)

Saničani
Stadion: FK Sloga
Gledalaca: 60
Sudija: Milan Garić (Prijedor) 6,5
Strijelci: Torbica (iz jedanaesterca) u 53. i Tadić u 77.minuti
Žuti kartoni: Srđan B. Torbica, Tambić, Dragić, Tadić, Čačić, Sa.Objedović (Sloga), Krstanović, Kesić, Kecman (Kozara)
Crveni karton: Saša Objedović (Sloga) u 90.minuti

SLOGA:
Tica 7,5, Si.Objedović 7,5, Resanović 6,5, Sa.Objedović 5,5, Tadić 7 (od 80. Srđan Z.Torbica -), Dragić 6,5, Tambić 7, Srđan B.Torbica 7, Pavlović 7 (od 69. Novaković 6,5), Čačić 7, Vukojević 6,5

KOZARA:
Krstanović 6, Stojanović 6,5 (od 61. Kesić -), Garić 7, Kecman 6,5, Karajica 7, Progomelja 7, Zolak 6,5, Volaš 7, Zgonjanin 7,5, Lukić 6,5, Vujičić 7

Igrač utakmice: Siniša Objedović

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com