rudar prijedor-krupa-plakatFudbaleri Rudar-Prijedora, poslije dva gostovanja na startu prvenstva Prve lige Republike Srpske, u kojima su osvojili bod, prvo ovosezonsko predstavljanje pred svojim simpatizerima imaće u Omarskoj.

Naime, zbog još nezavršenih radova na glavnom terenu Gradskog stadiona u Prijedoru, svog protivnika, Krupu iz Krupe na Vrbasu, ugostiće u 17 časova na lijepom sportskom objektu drugoligaša RS Omarske, ali očekuju da ta činjenica ne bi trebala da im predstavlja problem u ostvarenju željenog cilja – dolaska do sva tri boda.

-Žao mi je što nisam bio u mogućnosti da zbog suspenzije pomognem svojim klupskim drugovima u trećem finalu Kupa Republike Srpske i borbi za prvi trofej, u Bijeljini, protiv Radnika, a i prvenstvenim mečevima na gostovanjima gatačkoj Mladosti i Napretku u Donjem Šepku. Za sada rezultati nisu odraz kvalitetnog tada, jer smo maksimalno odrađivali zadatke, iako smo trenirali na više terena u Prijedoru, potom Ljubiji i Omarskoj – priča vezista Vedran Kantar.

Svakako je da povratak odličnog 29-godišnjeg igrača, koji se prošlog proljeća iz mostarskog Zrinjskog vratio da pomogne „rudarima sa Sane“ kako bi pokušali da sačuvaju opstanak u Premijer ligi BiH, željno očekuje. Šef stručnog štaba Darko Nestorović moćiće da računa i na povratnika iz Švedske, napadača Sašu Stijepića.

Zanimljivo je da je u sezoni 2008/2009, kada je ostvaren plasman u bh .elitu bio prvi strijelac sa 14 golova, a Kantar, defanzivac Dragoslav Stakić i pomenuti Stijepić predstavljaju „tri musketara“ iz tog perioda. Izostaće jedino Nebojša Šodić, koji je isključen u Donjem Šepku.

-Sigurno je da svi želimo da vratimo Rudar-Prijedor na staze uspjeha. Vjerujem da imamo tim dostojan borbe za najviši plasman, ali moramo da poštujemo sve rivale, Krupa to bez sumnje zaslužuje, a moramo biti oprezni, jer imaće motiva i ne smije nas zavarati njihov poraz u srijedu u zaostalom meču protiv Gačana. Ipak, uz podršku naših vjernih navijača, a, nadam se i poklonika fudbala u Omarskoj, očekujem prvu ovosezonsku pobjedu, kako bi stekli neophodno samopouzdanje-naglasio je Kantar.

N.Đerić/A.Drakulić