rukomet-prijedor-nexeRukometaši Prijedora su u međunarodnoj prijateljskoj utakmici, u okviru priprema za predstojeće prvenstvo Premijer lige BiH, prema očekivanju, na svom terenu doživjeli ubjedljiv poraz od šestostrukog uzastopnog vicešampiona Hrvatske i prošlosezonskog šestoplasiranog tima SEHA Regionalne lige, ekipe Nexe, rezultatom 19:39(10:19).

Razlika u kvalitetu bila je na strani rivala iz Našica, kojem su izabranici trenera Bojana Unčanina i njegovog najbližeg saradnika Milenka Stevandića koliko-toliko dostojno parirali do 22.minuta (10:14), ali do kraja prvog poluvremena ne uspijevaju da postignu gol, a primaju pet. Nastavak je donio dominaciju gostiju.

-Trudili smo se, ali vjerovatno smo mogli odigrati i bolje, iako je protivnik klub evropskog ranga. Još uvijek se uigravamo, a vjerujem da ćemo spremni dočekati borbe za bodove u bh. eliti – rekao je golman domaćih Arman Beširević, koji je ovog ljeta u grad na Sani stigao iz RK Bihać.

Trener ekipe Nexe Zdenko Kodri želio je prije svega da se zahvali Borisu Đogi, čijim posredstvom je došlo do kontakta, a potom i prvom čovjeku Prijedorčana Aleksandru Miljušu na pozivu izrazivši zahvalnost domaćinu na gostoprimstvu.

-Ovo je početak saradnje, trudićemo se na isti način dočekati Prijedor kod nas. Zadovoljan sam pristupom prema igri svog sastava, bio je takav zbog pristupa protivnika. Trudili smo se da ispravljamo određene greške kojih još ima – istakao je Kordi.

Prijedor i Nexe odmjeriće još jednom snage danas (subota, 30.08.2014.) u sportskoj dvorani „Mladost“. Početak ovog susreta je u 12 časova, a ulaz za posjetioce, posebno poklonike rukometa, je slobodan.

Prijedor-Nexe 19:39(10:19)

Prijedor
Sportska dvorana „Mladost“
Gledalaca: 150
Sudije: Elvis Marčetić (Prijedor) i Vejsil Beširević (Bihać)
Sedmerci: Prijedor 2(2), Nexe 2(2)
Isključenja: Prijedor 6 minuta, Nexe 12 minuta

PRIJEDOR:
Beširević, D.Unčanin 5, Miljuš, Savić, Popović 1, Bojić, Daničić 3, Kaurin 1, Mandić, Čutura, Kragulj, Blagojević 3, Janković, Mirković 2, Gavrić 4, Radaković
Trener: Bojan Unčanin

NEXE:
Lelić, Juzbašić, Eter 3, Crnić 2, Mrđenović 1, Tomas 1,Kružić 2, Jurljević 1, Sokolić 4, Gadža 2, Božić-Pavletić 5, Sakić 3, Vegar 2, Nuić 7, Herceg 4, Čelebi 2
Trener: Zdenko Kordi

N. Đerić/A. Drakulić