Članice Aktiva žena Demokratskog narodnog saveza (DNS) Prijedor – Mjesni odbor (MO) Aerodromsko naselje posjetile su danas Javnu ustanovu Centar Sunce gdje su najmlađim štićenicima uručili paketiće.

-Ovu akciju smo organizovali povodom velikog pravoslavnog praznika Svetog Save. Uz lične priloge naših članova te uz pomoć ljudi dobre volje, obezbjedili smo 28 paketića koji su uručeni mališanima koji pohađaju Osnovnu školu u sklopu Centra. Osim toga, osigurali smo i pakete sa odjećom kao i voće za malo starije učenike – istakla je Slavica Varsaković, predsjednica Aktiva žena DNS-a Aerodromsko naselje.

Ona je dodala da je darivanje djece iz Centra Sunce oko Savindana već postalo tradicija i dešava se posljednjih pet godina.

-Radi se o samo jednoj u nizu naših redovnih i brojnih aktivnosti tokom godine a najveća nagrada za naš trud je radost koju vidimo kod djece svaki put kada ih posjetimo – rekla je Varsaković.

Osim posjete Centru Sunce oko Savindana, članice Aktiva žena DNS-a Aerodromsko naselje redovno organizuju akciju posjete prijedorskoj Gerijatriji povodom Vaskrsa, podjelu paketića na Pedijatriji bolnice “Dr Mladen Stojanović” pobodom Nikoljdana, kao i brojne druge aktivnosti, te predstavljaju jedan od najaktivnijih Mjesnih odbora žena ove stranke.

Direktorica JU Centar Sunce Slađana Radaković rekla je da već nekoliko godina ima dobru saradnju sa Aktivom žena DNS-a MO Aerodromsko naselje i da posjeta njegovih članica oko Savindana mnogo znači ovoj djeci.

-Naši učenici i štićenici se kao i uvijek obraduju poklonima i paketićima, a nama koji brinemo o njima je naročito drago kada vidimo da i drugi misle na svu našu djecu i redovno nas posjećuju – dodala je Radakovićeva.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com