Košarkaši Prijedora u posljednjem 13.kolu prvog dijela prvenstva Prve lige Republike Srpske zasluženo su poraženi od ekipe OKK Rudar 2015 nakon produžetka – 79:86 (15:17, 18:15, 20:13, 20:28, 6:13)

Domaći su od gotovog napravili veresiju, jer su u samom finišu susreta imali 11 poena prednosti (61:50), da bi 13 sekundi prije isteka regularnog toka meča najefikasniji igrač na terenu dvorane „Mladost“ Igor Stevanović, kapiten i trener „rudara“, postigao tri poena i izjednačenje 73:73, donijevši ujedno i psihološku prednost gostima iz Ugljevika u odlučujućih pet minuta.

Tračak nade za domaće ukazao se, doduše na dva minuta i 41 sekund prije kraja kada je Nemanja Bilanović smanjio na -2 (78:80), ali uslijedila je serija rivala.

Poslije „trojke“ Milana Cvjetkovića na 1:34 prije kraja kada je na semaforu stajalo 78:85 ispostavilo se, bila je to ujedno i, ispostavilo se na kraju, „tačka“ na trijumf njegove ekipe.

-Čestitam Rudaru na pobjedi. Mislim da smo i mi sami „kumovali“ ovom porazu, napravili smo nekoliko grešaka u „ključnim“ momentima, ali ne i faul da spriječimo šut za tri poena, što je bio dogovor. Međutim, igrači griješe, iako su dali sve od sebe. Propustili smo priliku da slavimo zbog pada koncentracije. Poraz boli, jer smo propustili priliku da uhvatimo priključak i odvojimo se među četiri vodeće ekipe. Vjerujem da ćemo iz svega izaći pametniji. Ipak, treba podsjetiti i na okolnosti koje su nas pratile, napustio nas je prvi centar Nenad Jovičić, koji je dobio bolje uslove u Ulcinju, poželio bih mu sreću u nastavku karijere, a to se itekako osjetilo u našoj igri – rekao je trener Prijedorčana Danilo Palalić.

Napomenuo je da u slučaju Srđana Stakića, koji se nalazio u sastavu, ali sa otečenim zglobom, nije želio da ništa rizikuje po cijenu njegovog zdravlja.

Ono što će po njegove izabranike biti otežavajuća okolnost je da odlazi i izvanredni „plejmejker“ Goran Bogićević, koga životni put odvodi u Zvornik.

Prijedorčani namjeravaju da se u prelaznom roku, shodno svojim mogućnostima, pojačaju sa jednim do dva košarkaša.

-Uvijek su zanimljive utakmice ova dva rivala, a na neki način bio je ovo i derbi kola. Čestitam svojim momcima, zaista su dali sve od sebe, a iako smo imali mali broj igrača „u rotaciji“ uspjeli smo da zasluženo trijumfujemo. Košarka je još jednom pokazala svoju draž, uz puno uzbuđenja i dinamike, šteta što nije bilo više gledalaca u Prijedoru, jer smo navikli na punije tribine. Presudile su nijanse, a sigurno je da je i domaćin slavio ne bi to bilo nezasluženo – istakao je službeni predstavnik Ugljevičana Milorad Jovičić.

KK Prijedor: OKK Rudar 2015 (Ugljevik) 79:86 (15:17, 18:15, 20:13, 20:28, 6:13)

Prijedor
Dvorana: „Mladost“
Gledalaca: 50
Sudije: Dario Damjanović (Doboj), Miloš Vujinić (Aleksandrovac), Dragoslav Rađević (Banjaluka)

PRIJEDOR:
Romanić, Bogićević 24, Majkić, I.Damjanović, Stakić, Vuković 11, O.Bilanović 4, Lakić 2, M.Damjanović, Tomić 10, N.Bilanović 15, Tadić

OKK RUDAR 2015:
S.Todorović 12, Gavrić 4, Cvjetković 15, Marković 3, Radenković 4, T.Tomić, D.Tomić 17, I.Todorović 5, Nikolić, Stevanović 26

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com