izlozba-dim-tim-1Umjetnička kolaborativna grupa “Dim tim” iz Beograda se po treći put ove godine predstavila prijedorskoj publici i to izložbom koja je večeras otvorena u “Galeriji `96”.

Danijela i Milenko Vasić autori su izložbe pod nazivom “X”, na kojoj je predstavljen dio njihovog stvaralačkog opusa – slike, akrili na platnu, skulpture, instalacije, fotografije i kolaži.

Vasići – Danijela koja je vajar i Milenko – fotograf, ove godine su ocrtali mural u centru Prijedora, a učestvovali su sa četiri rada na Prvom međunarodnom bijenalu radova na papiru u Muzeju Kozare.

Milenko Vasić kaže da ova izložba treba da probudi razmišljanja u optimističkom pravcu, podsjećajući na neke elemente koji trenutno zabrinjavaju svijet, ali koji treba da posluže da se pametnije uđe u novi svijet.

Govoreći o nazivu “Dim tim”, Danijela Vasić rekla je da slovo “I” označava ime njihove kćerke Iskre, koja im “za sada diskretno daje do znanja da li je nešto što su uradili dobro”.

izlozba-dim-tim-2“Ona je uz nas u mogućnosti da prati razne vidove umjetnosti i njeni talenti će sami tokom vremena doći do izražaja”, dodala je Vasićeva.

Izložbu je otvorio direktor “Galerije `96” Tihomir Ilijašević koji je istakao da je ovo specifična izložba autora čiji rad je njemu bio nepoznat do godinu dana unazad.

“A onda je njihov mural uljepšao naš grad i opredijeli smo se i na ovaj način da predstavimo dio njihovog stvaralaštva. I u vrijeme kada nam sebičnost, neskromnost, ambicija i pohlepa postaju sasvim prihvatljiv i očekivani način života u ovoj zajednici neko je žrtvovao dio sebe i svoje poetike zarad zajedničkog dobrog i lijepog”, rekao je Ilijašević.

Izložba će biti otvorena do 4. decembra.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

izlozba-dim-tim-3 izlozba-dim-tim-4 izlozba-dim-tim-5 izlozba-dim-tim-6 izlozba-dim-tim-7 izlozba-dim-tim-8 izlozba-dim-tim-9 izlozba-dim-tim-10 izlozba-dim-tim-11