fashion-show-kraljica-1Manekenka Jelena Govedarica održala je svoj 50. fešn šou pod nazivom “Kraljica”, za koji potpisuje scenario i koreografiju, ali se pojavljuje i u ulozi kćerke, rame uz rame s poznatom banjalučkom glumicom Radenkom Ševa.

Publika, navikla na Jelenine pozorišno-modne performanse, ni ovog puta nije bila razočarana.

Govedarica je ponosna što je, za ovih šest godina, dočekala svoj jubilarni modni šou.

– Pričom o majci i kćerki pokazali smo koliko je vaspitanje važno za formiranje karaktera. Uopšteno smo se bavili usponima i padovima, jer me inspirisala pjesma Emine Vukićević iz knjige “Kraljica”: “Idem, padnem, ustanem, popravim krunu i nastavim dalje” – rekla je Govedarica.

Banjalučka glumica Radenka Ševa priznaje da je ovo za nju bilo novo iskustvo.

fashion-show-kraljica-2– U početku sam bila skeptična kako će da izgleda taj spoj glume i mode, međutim, kako smo se Jelena i ja svaki dan nalazile i radile na tome, bivalo je sve ugodnije i ugodnije i na kraju shvatam da je to divan način da se ujedine moda i gluma – otkriva Ševa.

Tokom sat i po programa, publika u Prijedorskom pozorištu mogla je da vidi miks pjesme, plesa, glume, mode. Priređen je i fingirani izbor za mis svijeta u kome je pobjedu odnijela ljepotica iz BiH.

Modnu liniju svečanih haljina predstavila je prijedorska kreatorka Snježana Vujinović.

– Haljine su za glamurozne prilike, jer su korišteni zaista vrhunski materijali i čipka ručne izrade, s tim da svaka haljina ima neki moj pečat i posebna je na svoj način – rekla je Vujinovićeva kojoj je ovo bilo i vatreno krštenje pred publikom.

fashion-show-kraljica-3Salon vjenčanica “Perla” predstavio se poznatim brendovima “enzoani”, “paula de onofrio”, “megi sotero” i drugim.

“Sport vižn” učestvovao je sa širokom lepezom brendova: “najk”, “adidas”, “eleze”, “čempion”, a po riječima Aleksandra Đurašinovića, regionalnog menadžera ove firme, cilj im je propagirati zdrav, sportski način života.

Modele su nosili manekeni Jelene Govedarica iz Prijedora, Banjaluke i Novog Grada.

Brojna publika mogla je da izvuče zaključak da ne treba slijepo pratiti trendove, već graditi lični stil i vizuelno najbolje izraziti svoju osobenost.

Generalni pokrovitelj ove pozorišno-modne večeri bio je Grad Prijedor.

Tekst/video – RTV Prijedor
Foto/video – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

fashion-show-kraljica-4 fashion-show-kraljica-5 fashion-show-kraljica-6 fashion-show-kraljica-7 fashion-show-kraljica-8 fashion-show-kraljica-9