grude-mira-jesen-1Rukometašice „Mire“, poslije četiri pobjede, u derbiju 5.kola Premijer lige BiH, i kojem su snage odmjerile preostale dvije ekipe sa maksimalnim učinkom, doživjele su poraz u Grudama.

Ekipa aktuelnog osvajača „duple krune“, „Grude Autoherc“ savladala ih je sa 36:31.

Nakon uvodnog ipitivanja snaga (2:2) do 4.minuta, domaće su stekle prednost od tri gola, povećavale je i na odmor otišle se vođstvom od 23:14.

U redovima Prijedorčanki zapažena je bila Azra Bašanović, koja je sa 10 postignutih golova ponijela epitet najefikasnije igračice utakmice.

Uprkos porazu, trener „Mire“ Ljubica Ivetić čestitala je svim devojkama na borbenosti i zalaganju protiv lidera, a dobra utakmica kvalitetom je opravdala epitet susreta dva rivala sa čela tebele.

-Nismo na najbolji način „otvorili“ prvo poluvrijeme. Napravili par tehničkih grešaka u napadu i promašili nekoliko „zicera“ koje je protivnik iskoristio kontrom i polukontrom, te stigao do velike razlike. U nastavak utakmice ušli smo mnogo jače u odbrani, a realizacija u napadu je bila efikasna. Smanjivali smo tokom čitavog drugog dijela prednost, stigli na „-3“ i pored njihove dobre odbrane, da bi na kraju Gruđanke slavile sa pet golova – naglasila je Ivetićeva.

grude-mira-jesen-2Grude Autoherc: Mira 36:31(23:14)

Grude
Dvorana: „Bili brig“
Gledalaca: 150
Sudije: Amar Konjičanin i Dino Konjičanin (obojica iz Visokog)
Sedmerci: Grude Autoherc 2(2), Mira 2(1)
Isključenja: Grude Autoherc 8 minuta, Mira 8 minuta

GRUDE AUTOHERC:
Križanac, Minas, Marić 6, Čutura 8, Nikić, Vranić 8, Gudelj 4, Brandić, Prusina 6, Kraljević, Azinović 4, Boras, Kondža

MIRA:
Rosić, Vukman, Bašanović 10, Kunovac 3, Damjanović 3, Tintor, Kararić 2, Ćorić, Dojčinović, D.Mutić 6, Vukliš, Lukač 5, J.Mutić 2, Gligorević

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – HŽRK „Grude-Autoherc“

grude-mira-jesen-3 grude-mira-jesen-4 grude-mira-jesen-5 grude-mira-jesen-6 grude-mira-jesen-7 grude-mira-jesen-8