udruzenje-neven-donacija-os-desanka-maksimovic-1Predstavnici Osnovne škole “Desanka Maksimović” uručili su 35 paketa pomoći sa prehrambenim namirnicama Udruženju roditelja djece sa posebnim potrebama “Neven”.

Humanitarnu akciju pokrenuo je Savjet učenika povodom Nedjelje djeteta.

Akcija prikupljanja osnovnih prehrambenih namirnica i svježeg povrća trajala je od 3. do 9. oktobra, a postignuto je mnogo, zahvaljujući kako odzivu učenika, tako i zaposlenih u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović”.

Predsjednica Savjeta učenika Milica Drljača, podsjeća da su slične humanitarne akcije na nivou škole realizovane i u prethodnom periodu:

– Drago mi je što se naši učenici nastavljaju odazivati u ovako velikom broju i što su uvijek spremni pomoći. Nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti da činimo dobra djela i pomažemo onima kojima je to potrebno – rekla je Milica.

udruzenje-neven-donacija-os-desanka-maksimovic-5Osnovnu školu “Desanka Maksimović” pohađa 736 učenika.

Zadovoljan što su svi sa čistom peticom položili ispit humanosti, bio je direktor Zdravko Budimir:

– Savjet učenika pokrenuo je akciju prikupljanja namirnica koje su svakodnevno potrebne Dnevnom centru “Neven”. Odazvali su se svi učenici naše škole i zaposleni. Količine pomoći su bile prema mogućnostima, na dobrovoljnoj osnovi – istakao je Budimir.

Predsjednica Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama, „Neven“, Vesna Berić, uručila je zahvalnicu predstavnicima Osnovne škole “Desanka Maksimović”.

– Suze su mi krenule od radosti. Kada su nam se najavili iz Škole, očekivali smo neku simboličnu pomoć. Međutim, nikad dosad nismo dobili ovoliku količinu namirnica. Od srca se zahvaljujem direktoru, Savjetu učenika i njihovim roditeljima – poručila je Berićeva.

Zahvaljujući izdašnoj pomoći, kako su rekli u “Nevenu”, do Nove godine će osigurati trideset toplih obroka dnevno za njihove korisnike, a za mnoge od njih, taj obrok je i jedini koji imaju u toku dana.

Tekst – RTV Prijedor
Foto – Udruženje „Neven“
Video – RTRS

udruzenje-neven-donacija-os-desanka-maksimovic-3 udruzenje-neven-donacija-os-desanka-maksimovic-6 udruzenje-neven-donacija-os-desanka-maksimovic-2 udruzenje-neven-donacija-os-desanka-maksimovic-4