zikrija krkicZ.K. /1973/ iz Trnopolja osumnjičen je za dvostruko ubistvo koje se desilo 28. jula u Trnopolju, a prema sada raspoloživim informacijama motiv ubistva je osveta, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor Radomir Dukić.

Nezvanično, riječ je Zikriji Krkiću.

“Kao što smo i ranije rekli, isključeni su motivi koristoljublja, vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti, a osveta je najvjerovatniji motiv, i to osveta usmjerena prema mlađoj žrtvi”, rekao je Dukić večeras novinarima u Prijedoru.

On je rekao da osumnjičeni svojim izgledom podsjeća na pripadnike vehabijskog pokreta i da u svojim izjavama tokom kriminalističke obrade nije negirao da je pripadnik tog pokreta.

“Prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu osumnjičenog pronađena je veća količina naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, pronađeni su i tragovi i predmeti koji su kao dokazni materijal dostavljeni na vještačenje”, naveo je Dukić.

Osumnjičeni je jedan od četiri lica koja su sinoć uhapšena u istrazi o teškom ubistvu, a ostala tri lica, K.A.,T.M. i K.H., puštena su na slobodu.

“Istraga traje i dalje. Od samog početka istrage pa u proteklih blizu 70 sati policija je radila danonoćno, konstantno i kontinuirano. Trpjeli smo izuzetno jake pritiske sa mnogih strana, od medija, od nevladinog sektora, a naročito od političkih partija”, rekao je Dukić.

cjb-dukicOn ja najavio da će se policija u narednom periodu pozabaviti svima onima koji su istragu vodili u pogrešnom smjeru, koji su svjesno obmanjivali javnost i koji su navodili istragu u pogrešan smijer.

Osumnjičeni je večeras nekoliko minuta iza 18.00 časova kombi vozilom u pratnji specijalne policije prevezen iz Prijedora u Banjaluku gdje je predat nadležnom tužilšatvu.

Muharem Balić /1952/ i Almir Redžić /1966/ iz Trnopolja kod Prijedora ubijeni su rafalnim pucnjima iz vatrenog oružja 28. jula u kafiću “San” u Trnopolju.

Vlasnik kafića Irfan Redžić iz Trnopolja prijavio je policiji slučaj te noći u 23.35 časova. On je oko 22.00 časa otišao iz kafića, a Baliću i Redžiću je ostavio ključ i rekao im da zaključaju lokal kada budu htjeli otići i da mu ubace ključ na mjesto koje im je naznačio. U momentu njegovog odlaska iz lokala njih dvojica ostali su sami, a vlasnik je nakon nešto više od sat vremena čuo dva rafala, a potom zatekao na podu kafane njihova beživotna tijela.

SRNA
Foto – Facebook, RTRS
rtrs-zikrija