sutjeska foca-rudar prijedorUbjedljivo je Rudar-Prijedor trijumfovao u Foči protiv Sutjeske rezultatom 4:1 i trećom uzastopnom pobjedom, poslije četiri odigrana kola, zasjeo na čelo tabele Prve lige Republike Srpske.

Mlada ekipa „rudara sa Sane“ samo u prvom duelu, kada je poklekla na gostovanju u Derventi kod Tekstilac Korta nije postigla gol, a njena efikasnost je na sve zavidnijem nivou i plod je dobrih partija.

-Odigrali smo dva različita poluvremena. U prvom smo, ušavši u meč pomalo bojažljivo, više spretno i sretno došli do vođstva pogotkom Rastka Rokvića. Sutjeska je u prvom dijelu djelovala agilnije, čvršće na terenu, imala je više od igre i stvorila dvije-tri prilike. Možda je nas omelo i to što su neki od momaka igrali prvi put pod reflektorima. Doduše, klizav je bio i teren, pa je naše odmjeravanje snaga oblilovalo sa dosta grešaka. Domaćin je uspio da izjednači pred kraj prvog dijela – priča šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

rudar prijedor-pobjeda nad sutjeskom-slavljeIpak, Prijedorčani su u nastavku susreta tri puta zatresli mrežu rivala i zasluženo stigli do sva tri boda, kojima su još više dobili na samopouzdanju i bez pritiska nastavljaju takmičenje.

Da su u klubu svjesni da, će podmlađeni tim imati oscilacija, znano je i, možda je, u neku ruku i ova utakmica bila potvrda tih očekivanja.

-U drugom poluvremenu pokazali smo sasvim drugo lice. Ušli smo u njega aktivno, nametnuli smo se od prvog minuta nastavka, a za 15 minuta smo preokrenuli rezultat u našu korist. Raduje što su momci ostvarili pobjedu, ali i nastavili kontinuitet dobrih igara na čemu i institiramo – zadovoljno rezimirajući ostvareno nastavlja Jelisavac.

Uz Rokvića i Dušana Milinkovića, koji su se upisali u listu strelaca, dva puta je cilj pogodio Draško Lolić.

Pokazao se kao pravi „džoker“ Rudar-Prijedora.

Vrijedi podsjetiti da je i u Vojkovićima postigao pobjedonosni gol protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva.

Svi igrači su, ispostavilo se ponovo, bili u službi rezultata.

-Rokvića sam poslije 60 minuta zamijenio, ne zbog igre, već zato što je imao povredu i prvi put se u ovom prvenstvu našao u startnoj postavi. Ervin Ćatić je sa tri-četiri prodora „razvalio“ odbranu Fočaka, Lolić je odigrao odlično, ali i svi ostali. Žao mi je Ognjena Jaćimovića, koji se nalazio u četiri-pet dobrih pozicija, ali ga još neće gol. I odbrana je obavila svoj posao na najbolji mogući način. Najvažnije je da nastavimo sa kvalitetnim radom na treninzima, a plod takvog odnosa prema obavezama, kao i utakmicama, neće izostati – zaključio je Jelisavac.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Video – foto – foca24.info