turnir veterana prijedor 2016-kraj (1)Pobjednici tradicionalnog, 13.po redu, međunarodnog rukometnog turnira veterana „Prijedor 2016“ su ekipe Mojkovca u muškoj i Slavonke (Slavonski Bord) u ženskoj konkurenciji.

Učestvovalo je 13 timova iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Republike Srpske.

Veterani Mojkovca, koji su prošle godine bili drugoplasirani, u finalu su savladali Škofju Loku sa 12:9, dok je u utakmici za treće mjesto domaćin i organizator ovog tradicionalnog takmičenja u sportskoj dvorani „Mladost“, Rukometni klub veterana Prijedor, poražen od sastava Vinkovci rezultatom 8:11.

Po ustaljenom običaju, proglašeni su i najuspješniji pojedinci: Sergej Sokolov (Škofja Loka) bio je najbolji igrač dok su prvi strijelac Predrag Šešić i golman Mišo Tubin, inače Prijedorčanin, iz redova Mojkovca.

turnir veterana prijedor 2016-kraj (2)Kod veteranki pet sastava igralo je svako sa svakim, a Slavonke su bile bez premca sa sve četiri pobjede.

Predvodile su ih najbolja igračica Antonija Batur, i sjajna među stativama, Ljilja Pešić, a najbolji golgeterski učinak imala je Jelena Čvorak iz prošlogodišnjeg pobjedničkog tima, ovoga puta drugoplasirane Izole.

Da ova lijepa sportska manifestacija, kojoj je osnovni cilj bio druženje bivših asova, protekne u najboljem redu, na planu tehničke organizacije bio je zadužen dugogodišnji sportski i rukometni radnik Čedomir Đukić.

Na kraju, u revijalnom meču rukometaši premijerligaša BiH Prijedora, bili su bolji od selekcije turnira.

Igralo se sa poluvremenima od po 20 minuta, a izabranici Saše Babića, koji nije računao na sve raspoložive snage, slavili su rezultatom 23:12(14:4).

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

turnir veterana prijedor 2016-kraj (3) turnir veterana prijedor 2016-kraj (4) turnir veterana prijedor 2016-kraj (5) turnir veterana prijedor 2016-kraj (6) turnir veterana prijedor 2016-kraj (7) turnir veterana prijedor 2016-kraj (8) turnir veterana prijedor 2016-kraj (9)