pozorisna radionica ljubija-2dio (1)Drugi dio pozorišne radionice za mlade realizovao se u Ljubiji u prostoru Omladinskog centra Ljubija, čiji će proizvod biti predstava koja će biti prikazana publici u okviru manifestacije povodom obilježavanja stogodišnjice od osnivanja rudnika željezne rude Ljubija, a koju će Udruženje Program Prijedor iz Trenta zajedno sa akterima lokalne zajednice Prijedora upriličiti u Ljubiji 5. i 6. avgusta ove godine.

Prva, pripremna radionica upoznavanja realizovana je 19. marta u prostoru Agencije lokalne demokratije Prijedor uz učešće mladih dramskog studija „Živko Desnica“, a voditelj radionice bio je Paolo Vićentini (Paolo Vicentini), profesionalni glumac iz Trenta.

Cilj radionica je kreativno izražavanje mladih kroz glumu kao instrumenat za upoznavanje i otkrivanje sebe samih, zbližavanje sa drugima, izražavanje svojih osjećanja i potreba, kao i skretanje pažnje javnosti na određene probleme sa kojima se susreću mladi današnjice, a tema radionice je obrada predstave Romeo i Julija, ali na jedan moderan način uz malo teksta i dosta plesa i pjevanja.

Planirano je da nakon prikazivanja u Ljubiji predstava gostuje i u Trentu (Italija) u septembru mjesecu ove godine.

ALD Prijedor

pozorisna radionica ljubija-2dio (2) pozorisna radionica ljubija-2dio (3) pozorisna radionica ljubija-2dio (4) pozorisna radionica ljubija-2dio (5) pozorisna radionica ljubija-2dio (6) pozorisna radionica ljubija-2dio (7)