rudar prijedor-trening 26juli (1)Rudar-Prijedoru se, na radost njegovih vjernih navijača, na pripremama ponovo priključio odlični igrač sredine terena Bojan Burazor, iako je bilo najava da bi mogao napustiti redove prvoligaša Republike Srpske.

To se nije dogodilo, jer, kako su i tvrdili čelnici ovog kluba, Dalibor Majkić, predsjednik Komiteta za hitna pitanja, koji rukovodi sportskim kolektivom, i direktor Vukašin Đaković, ima ugovor.

Sa Prijedorčanima takođe trenira i „vezista“ Draško Lolić, dosadašnji član novog premijerligaša BiH, Krupe iz Krupe na Vrbasu, a ovaj 20-godišnjak je svojevremeno bio u mlađim kategorijama banjalučkog Borca.

Još nije sigurno da li će se na raspolaganje šefu stručnog štaba Zlatku Jelisavcu i njegovom najbližem saradniku Saši Keranoviću staviti Nemanja Pekija, jer se vratio sa Malte.

rudar prijedor-trening 26juli (2)Moguće je da bude angažovan i napadač iz Srbije Dejan Bajić, koji je trenutno na probi, pa polako blijedi vizija „rudara sa Sane“ da će konačno pružiti šansu igračima poniklim na prijedorskom Gradskom stadionu.

Iako su mladići bili u trenažnom procesu od samog početka, može se desiti, što je bio slučaj i ranijih sezona, da igrači, kao „pojačanja“ dolaze u posljednjem trenutku i naprečac prigrabe dres prvotimca.

Prijedorčani ove srijede igraju prijateljski susret u Mrkonjić Gradu protiv domaće Slobode, nakon kojeg bi se trebalo više znati o statusu Lolića, ali i Borislava Dalića.

„Rudari sa Sane“ će na ovom meču biti oslabljeni pošto je zbog lakše povrede poštedu dobio Ognjen Jaćimović a izostaće i talentovani Ognjen Davidović zbog smrtnog slučaja u porodici.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-trening 26juli (3)