ivan perkovic-predstava za markaMladi banjalučki glumac Ivan Perković, pored glumačkog talenta, ima i veliko srce, koje je odlučilo da sav novac koji prikupi od prodatih ulaznica od pozorišne predstave uplati u humanitarne svrhe.

Perković će se banjalučkoj publici predstaviti monodramom “Pesnik za pesnike” Momčila Nastasijevića, koja će biti izvedena 29. juna u Domu omladine u 20 časova.

Novac će biti uplaćen za liječenje osamnaestogodišnjeg Marka Drinića iz Prijedora, koji boluje od akutne hemoblastoze, kojem je za troškove operacije na VMA i pronalaska donatora potrebno oko 90.000 evra.

“Smatram da je to normalno, jer posao kojim se bavimo je privilegovan, nema svako priliku da radi ono što voli i da živi od toga. Upravo zbog te činjenice, kada god mi obaveze dozvole, organizujem humanitarne predstave”, kaže Perković.

Dodao je da su prije nekoliko mjeseci on i njegov kolega Aleksandar Ristanović sav prihod od predstava “Život oca Todora – ovog i onog sveta” dali Savezu za rijetke bolesti RS i Udruženju za cističnu fibrozu RS.

Ističe da je uvijek pažljiv pri odabiru humanitarnih organizacija i udruženja, jer nažalost postoje i neke koje to zloupotrebljavaju.

Inače, štand za prikupljanje pomoći osamnaestogodišnjem Marku Driniću iz Prijedora, kojem je za transplantaciju koštane srži potrebno 90.000 evra, postavljen je u Novom Gradu.

Akciju je organizovala humanitarna organizacija “Budimo ljudi”, koja u dogovoru sa Markovim roditeljima koordiniše aktivnosti prikupljanja pomoći mladiću.

Nezavisne novine