rudar prijedor-pres pred radnikRudar-Prijedor, koji ponovo napušta Premijer ligu BiH (ovoga puta u njoj se zadržao samo jednu sezonu) poslije dobre igre i u porazu protiv Borca (0:1), očekuje još jedan derbi srpskih klubova, pošto gostuje Radniku, jednom od šest rivala koji su ove sezone slavili u gradu na Sani, takođe „minimalcem“.

-Iskoristio bih priliku da čestitam Bijeljincima plasman u finale Kupa BiH, jer su zaista ostvarili veliki rezultat. Upravo zbog njega to se upravo i odrazilo da ne pruže sve što mogu i u ovom dijelu prvenstvenog takmičenja. To im neće biti prepreka da protiv nas imaju motiv za pobjedom kako bi popravili plasman. Naš cilj je da pokušamo riješiti taj problem realizacije, jer četiri posljednja kola nismo postigli gola a ni pobjedu koju dugo nismo ostvarili. Što se nas tiče, ostali smo bez šansi za opstanak, taj teret bi trebao da spadne sa igrača i rasterećeni su. Nadam se da će momci odigrati kvalitetnu utakmicu – rekao je šef stručnog štaba „rudara“ Zlatko Jelisavac.

Strateg Prijedorčana ohrabren je homogenošću njegovog tima u meču protiv Borca i uvjeren je da bi, jer su ovog proljeća svim takmacima bili ravnopravni, sve možda bilo drugačije da su savladali zvorničku Drinu kod kuće.

Ipak, kako kaže, pitanje je opet koliko bi slika sa boljim rezuzltatima njegovih izabranika bila realnija od mogućnosti i potencijala.

Siguran je da ga ima posebno u mlađim igračima, od kojih je jedan lijevi bočni, Borisav Erić.

-Protiv Borca smo se malo istrošili. Ostaje žal zbog još jednog poraza, iako smo pružili dobru partiju, ali tokom nedjelje smo dobro radili. Idemo da se suprotstavimo Radniku što bolje možemo i pokušamo da ostvarimo pozitivan ishod, odnosno vratimo se neporaženi – naglasio je Erić.

Uz igrače koji su odranije van prve ekipe, Sinišu Radoju (zbog nediscipline) i oboljelog Petra Bogdanovića (problemi sa vilicom) u Semberiji neće biti u sastavu ni Aleksandra Jovičića, jer je isključen u susretu sa Banjalučanima.

Na povredu se požalio i Ljuban Antonić, pa je i njegov nastup pod znakom pitanja.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com