zenidba-premijera (16)Pozorište Prijedor gostovalo je u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci sa predstavom “Ženidba” po tekstu Nikolaja Gogolja i u režiji Snežane Udicki.

Umjetnički direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Aleksandar Stojković rekao je nakon ove predstave da je banjalučka publika već navikla da pozorište iz Prijedora dolazi sa dobrim predstavama.

“Gogolj je klasik i rado viđena literatura na našim scenama, te je sinoć bilo zadovoljstvo gledati Prijedorčane u izvođenju ove predstave”, rekao je Stojković Srni.

U predstavi igraju Nusmir Muharemović, gostujući glumac Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice, članovi prijedorskog ansambla Tatjana Binjaš, Dean Batoz, Siniša Vučićević, Mirela Predojević, Vedran Marčeta, Boris Tomić i Maja Brdar, te studenti četvrte godine glume Ena Radovanović i Srđan Knjeginić.

Scenski pokret radio je Slobodan Perišić, scenografiju i grafički dizajn Vladimir Vanja Vlačina, kostimografiju Jelena Karanović Vidović, a muziku Nebojša Aleksić.

SRNA