zenidba-premijera (1)Ansambl Pozorišta Prijedor premijerno je odigrao predstavu “Ženidba” Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, režisera Snežane Udicki i dramaturga Darka Cvijetića.

Direktor pozorišta Zoran Baroš sinoć je nakon premijere izjavio da je, sudeći prema reakcijama publike, urađen dobar posao ako se ima u vidu da je predstava rađena sa jako mladom ekipom i dvoje studenata sa četvrte godine Akademije umjetnosti u Banjaluci.

“Ovo je čvrsto urađena predstava sa dobrom podjelom uloga i entuzijazmom mladih ljudi da na sceni pokažu sve ono što su do sada naučili”, rekao je Baroš.

zenidba-premijera (4)Gostujući reditelj Snežana Udicki istakla je da joj je boravak u Prijedoru i rad sa ovim ansamblom bilo sjajno i srdačno iskustvo.

“Ovom predstavom smo pokazali malo drugačije čitanje Gogolja jer smatram da je 200 godina nakon nastanka ovog djela trebalo da se prikaže neka aktuelnost. Aplauz je pokazao da je publika dobro reagovala i pokazala da je ovo komedija koja ima smisla, a da je Gogolj na ovaj način ponovo rođen u Prijedoru jer je ovo njegovo prvo izvođenje u ovom gradu”, rekla je Udicki.

U predstavi je kao dio ansambla nastupio i Nusmir Muharemović, glumac Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice.

zenidba-premijera (5)“Za Gogolja kažu da je smisao dovodio do besmisla i ovaj tekst je on nazvao neverovatnim događaj u dva čina. Mi smo napravili jedan žanrovski miks koji je rezultirao odličnom predstavom i nadam se da ovo nije moja posljednja saradnja sa ovom pozorišnom kućom, koja je bila odlična”, rekao je Muharemović.

Članica Dramskog studija “Živko Desnica” iz Prijedora Tatjana Binjaš istakla je da je predstava komplikovana i da nije bilo lako izraditi njen lik.

“Ovo je moj hobi, ali se kad god imam priliku trudim da ovaj posao odradim najbolje što mogu. Ovog puta sam imala sjajnog partnera u Nusmiru i nadam se da smo odradili dobar posao”, navela je Binjaševa.

zenidba-premijera (2)U predstavi igraju i Siniša Vučićević, Mirela Predojević, Vedran Marčeta, Ena Radovanović, Dean Batoz, Srđan Knjeginjić, Boris Tomić i Maja Brdar.

Scenografiju i grafički dizajn potpisuje Vladimir Vanja Vlačina, kostimografiju Jelena Karanović Vidović, a muziku Nebojša Aleksić. Scenski pokret radio je Slobodan Perišić, glumac i režiser koji je u Pozorištu Prijedor ranije radio predstavu “Večera budala”.

Riječ je o petoj premijeri u 63. sezoni Pozorišta Prijedor čija je prva repriza zakazana već za ponedjeljak, 4. april, u 20.00 časova.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Video – RTRS

zenidba-premijera (3) zenidba-premijera (6) zenidba-premijera (7) zenidba-premijera (8) zenidba-premijera (9) zenidba-premijera (10) zenidba-premijera (11) zenidba-premijera (12) zenidba-premijera (13) zenidba-premijera (14) zenidba-premijera (15) zenidba-premijera (16) zenidba-premijera (17) zenidba-premijera (18) zenidba-premijera (19) zenidba-premijera (20) zenidba-premijera (21) zenidba-premijera (22) zenidba-premijera (23) zenidba-premijera (24)