opl-rudar prijedor-travnik (1)U okviru 20. kola Omladinske Premijer lige BiH, kadeti i juniori Rudar-Prijedora ostvarili su pobjede nad vršnjacima iz ekipe Travnika.

Izabranici trenera Srđana Marjanovića slavili su rezultatom 2:0 (1:0).

Mirko Kovljen je u 38. minuti iskoristio slabu reakciju odbrane gostiju, nakon što je golman loše izbio loptu, stigao je do nje i pogodio za 1:0.

Isti igrač je nakon solo prodora u kojem je „prošao“ nekoliko igrača te golmana Travnika, u 62. minuti postavio konačnih 2:0.

Juniori su ostvarili pobjedu rezultatom 4:2(2:1)

Strijelac prvog gola za izabranike trenera Zorana Bujića bio je Predrag Lajić koji je pogodio glavom nakon kornera kapitena Gavranovića u 18. minuti.

Isti igrač je osam minuta kasnije nakon akcije po desnoj strani asistirao Muhiću koji je prvo pogodio stativu a potom odbijenu loptu smjestio u mrežu za 2:0.

Gosti su „smanjili“ u nakon gola Kadrića u 30. minuti susreta.

Igrala se 56. minuta kada je nakon kornera za domaće pogodio „štoper“ Nemanja Radanović koji je bio precizan udarcem glavom.

Kadrić je ponovo pogodio za goste u 60. minuti da bi najbolji pojedinac susreta Gavranović, nakon tri asistencije, postigao gol za 4:2 nakon solo prodora u 63. minuti.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

opl-rudar prijedor-travnik (2) opl-rudar prijedor-travnik (3) opl-rudar prijedor-travnik (4) opl-rudar prijedor-travnik (5) opl-rudar prijedor-travnik (6) opl-rudar prijedor-travnik (7) opl-rudar prijedor-travnik (8) opl-rudar prijedor-travnik (9) opl-rudar prijedor-travnik (10)