brdo-rudar prijedor juniori-prijateljska (1)U okviru priprema za nastavak sezone u Regionalnoj ligi RS-grupa Zapad, ekipa OFK Brdo je na stadionu „Vedro Polje“ dočekala juniore FK Rudar-Prijedor.

U zanimljivoj utakmici viđeno je čak sedam golova a konačan rezultat je glasio 2:5 (1:2).

Gosti su poveli golom Stojića nakon dobrog centaršuta a poravnao je „povratnik“ u redove „brđana“ Armin Mešić koji je nakon ubacivanja sa lijeve strane, sjajno uhvatio volej na drugoj stativi i matirao nemoćnog Dragića.

Na isteku prvog dijela igre kapiten juniora Rudar-Prijedora, Marko Kovačević, bio je siguran izvođač najstrože kazne pa se rezultatom 1:2 otišlo na odmor.

Nastavak su bolje otvorili izabranici Amira Kaltaka pa je Ljeljak izjednačio na 2:2, pospremivši u mrežu odbitak, nakon što je golman gostiju odbranio odličan udarac Besima Ibričića sa 20-ak metara.

Ipak, do kraja susreta se osjetila trenutno bolja fizička pripremljenost igrača koje sa klupe predvodi trener Zoran Bujić.

Pogodak za 2:3 postigao je Ćatić, potom je precizan bio i Mirnes Muhić, koji je ponikao u OFK Brdo, da bi Ćatić pred kraj meča još jednom bio siguran za konačnih 2:5.

Treba reći da se igralo po teškom terenu, a obje ekipe bile su oslabljene.

U redovima domaćih nedostajali su, prije svega, Kardumović i Vidović, a kod juniora „rudara sa Sane“ nije bilo Gavranovića i Davidovića, koji su bili sa prvom ekipom u Sanskom Mostu te još nekoliko igrača zbog lakših povreda.

OFK Brdo: FK Rudar-Prijedor (juniori) 2:5 (1:2)
Hambarine
Stadion „Vedro Polje“
Gledalaca: 50
Sudija: Mirza Alkić
Strijelci: Mešić u 35. i Ljeljak u 50. za OFK Brdo, Stojić u 17., Kovačević u 42. iz penala, Ćatić u 60. i 78., Muhić u 68. za Rudar-Prijedor (juniori)

OFK Brdo
Čaušević, Mešić, Harambašić, Karupović, Pekija, Puškar, Sarhatlić, Ibričić, Ljeljak, H.Kaltak, Brkić
Još su igrali: H.Muhić, Kukavica, Velić, Horić, Topić, Subašić
Trener-Amir Kaltak

Rudar-Prijedor (juniori)
Dragić, Mandić, Lajić, Palić, Vuković, Kovačević, Brdar, Stojić, Ćatić, M.Muhić, Trkulja
Još su igrali: Čivčić, Radanović, Isaković
Trener-Zoran Bujić

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

brdo-rudar prijedor juniori-prijateljska (2) brdo-rudar prijedor juniori-prijateljska (3) brdo-rudar prijedor juniori-prijateljska (4) brdo-rudar prijedor juniori-prijateljska (5) brdo-rudar prijedor juniori-prijateljska (6) brdo-rudar prijedor juniori-prijateljska (7) brdo-rudar prijedor juniori-prijateljska (8) brdo-rudar prijedor juniori-prijateljska (9) brdo-rudar prijedor juniori-prijateljska (10)