srna-ministarstvo za izbjeglice-putevi prijedor (1)Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske na području Prijedora završilo je asfaltiranje dva lokalna putna pravca, te je finansiralo nabavku betonskih stubova i elektro-materijala za projekte elektrifikacije u povratničkim naseljima Petrovo/Ćela i Kozarac, kao i proširenje vodovodne mreže u naselju Rakovčani.

Iz Ministarstva je danas saopšteno da je za ove projekte izdvojeno 103.000 KM.

Pored infrastrukturnih projekata, Ministarstvo je lani s 43.000 KM na području Prijedora podržalo i projekte povratnika koji se bave poljoprivredom i rad udruženja koja se bave povratničkom problematikom.

srna-ministarstvo za izbjeglice-putevi prijedor (2)Takođe, kroz Projekat rekonstrukcije stambenog fonda /OPEC/, sagrađeno je i sanirano osam stambenih jedinica za povratnike.

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš rekao je da je zadovoljan realizacijom ovih projekata i istakao da Ministarstvo i Vlada Republike Srpske stvaraju uslove za povratak ljudi na svoja ognjišta kroz različite projekte, počevši od obnove i rekonstrukcije stambenih objekata, preko putne, vodovodne i elektro infrastrukture, do projekata održivog razvoja.

On je naglasio da će se i u narednom periodu nastaviti aktivnosti na realizaciji projekata kojim će se poboljšati položaj povratnika.

Kroz projekat zatvaranja kolektivnih centara planirana je izgradnja jednog stambenog objekta sa 20 stanova u naselju Raškovac ukupne vrijednosti 674.000 KM.

SRNA