snsd-srpska i dalje slavi (1)“Srpska i dalje slavi” naziv je akcije Mladih socijaldemokrata iz Prijedora, koja je danas organizovana na malom gradskom trgu povodom, kako su rekli, političke odluke Ustavnog suda BiH da zabrani Republici Srpskoj slavljenje 9. januara.

Predsjednik Izvršnog odbora Mladih socijaldemokrata iz Prijedora Milenko Vujković rekao je da se slična akcija, u organizaciji SNSD-a i, danas sprovodi u 30 opština i gradova Republike Srpske da bi se pokazalo jedinstvo i da se poruči da je Republika Srpska iznad svega.

“Cilj je i da ljudi pošalju poruke na razglednicama koje im ovdje dijelimo, a koje idu visokom predstavniku i Ustavnom sudu BiH, da njima ovdje više nije mjesto i da više ne donose odluke koje su protiv Republike Srpske i građana Srpske”, rekao je Vujković novinarima u Prijedoru.

snsd-srpska i dalje slavi (2)Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Prijedor Drago Tadić rekao je da se i na ovaj način šalje poruka da 9. januar ima svoj značaj u istoriji srpskog naroda sa ove strane Drine.

“Mislim da su odluke Ustavnog suda BiH razotkrile cilj institucija BiH, a mi ćemo i dalje nastaviti da slavimo ovaj dan, o čemu postoji i deklaracija Narodne skupštine Republike Srpske. Ja sam kao borac učestvovao u stvaranju Republike Srpske i pozivam sve građane Srpske da, ne samo ovaj dan, već sve dane u godini vole i čuvaju Republiku Srpsku”, naglasio je Tadić.

Aktivisti Mladih socijaldemokrata iz Prijedora dijelili su sugrađanima tortu, tople napitke i kalendare.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

snsd-srpska i dalje slavi (3) snsd-srpska i dalje slavi (4) snsd-srpska i dalje slavi (5) snsd-srpska i dalje slavi (6)