dan republike srpske-majice-zastavice-kalendari (1)Na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru mladi aktivisti podijelili su danas 600 majica sa natpisima, te po 1.000 papirnih zastavica Republike Srpske i džepnih kalendara.

Vedrana predojević navela je da se ova akcija sprovodi u brojnim opštinama i gradovima Srpske pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske.

“Dijelimo prigodne poklone građanima koji podržavaju 9. januar kao Dan Republike. Odziv je veoma dobar, mnogo je pozitivnih komentara i ljudi su uglavnom opredijeljeni da se svim snagama bore da 9. januar ostane Dan Republike”, rekla je Predojevićeva novinarima u Prijedoru.

dan republike srpske-majice-zastavice-kalendari (2)Ona je dodala da uvijek ima nezadovoljnih i oštećenih, kao što su, na primjer, ratni vojni invalidi.

Obilježavanje Dana Republike u Prijedoru je počelo danas tradicionalnim prijemom gradonačelnika za boračke kategorije, kao i svečanim prijemom Boračke organizacije.

Uslijedile su ulične akcije u šetališnoj zoni grada, a za sutra u podne najavljen je koncert KUD-a “Milan Egić” iz Brezičana kod Prijedora u sali Pozorišta Prijedor.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com