avaz-ubistvo-kavaniste (1)U naselju Kafanište kod Prijedora, u dvorištu kuće mještanina Mije Valjića sinoć je oko 19 i 15 sati ubijen Zoran Ritan (40) mještanin Gornjih Garevaca kod Prijedora.

Policija je na licu mjesta kod Zoranovog beživotnog tijela zatekla Vukašina Ritana (21) i Ranka Rustića (35), mještane Gornjih Garevaca kod Prijedora , koji su uhapšeni zbog ubistva komšije i rođaka.

Na licu mjesta saznajemo da je ubistvu prethodila prepirka, a potom i fizički obračun. Bosa Gogić (83) mještanka Kafaništa priča da je sinoć kod nje došao Zoran Ritan, a nedugo potom na vrata ruševnog kućerka pokucali su i Vukašin Ritan i Ranko Rustić. Sa sobom su donijeli i pola litre rakije.

avaz-ubistvo-kavaniste (2)– Rule je Zoranu opsovao majku, a zatim ga je dva puta ošamario. Rekla sam im da idu iz moje kuće, jer ću zvati policiju – ispričala je baka Bosa i dodala da je Zoran pobjegao u komšijino dvorište gdje su ga sustigla ova dvojica i počela tući. I nogama i rukama. Po riječima očevidaca Rustić ga je udario i kolcem, navodno jednom u ruku a drugi put u grudi nakon čega je ovaj samo izgovorio “joj” i izgubio svijest.

Mještani za Zorana tvrde da je često jašući na konju dolazio u Kafanište. O mogućem motivu ubistva uveliko se, uglavnom među mještanima, govori u ovom naselju. Presudila je rakija, ali i navodno i prepirka zbog fatalne Slađe, inače samohrane majke petoro djece s kojom je Zoran Ritan ranije bio u vezi, a koja se valjda sviđala mnogim pa i prilično problematičnom Rustiću.

Istraga će najvjerovatnije razotkriti i motive ovog ubistva s kojim je upoznato i nadležno Tužilaštvo iz Banje Luke. U cilju istrage naložena je i obdukcija nad ubijenim Zoranom Ritanom.

Osumnjičeni Vukašin Ritan i Ranko Rustić, koji su bili na mjestu događaja, uhapšeni su, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Dnevni avaz
avaz-ubistvo-kavaniste (3)