neven-donacija gimnazijalaca (1)Učenici prijedorske Gimnazije „Sveti Sava“ napravili su hvale vrijedan gest usmjeren prema korisnicima Dnevnog centra udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama „Neven“ iz našeg grada.

Naime, gimnazijalci su posjetili prostorije pomenutog Udruženja kako bi uručili određenu količinu odjeće/garderobe koju su sakupili u svojoj akciji i predali je korisnicima Dnevnog centra da bi oni što spremnije dočekali nastupajuće zimske mjesece.

-Akciju su pokrenule Sara Mršić i Milica Knežević, učenice II-2 razreda, koje su ujedno i volonterke „Nevena“ a priključilo se cijelo odjeljenje. Nakon što su učenici donijeli odjeću na čas odjeljenske zajednice, razvrstali smo je a potom iskoristili priliku da je donesemo i uručimo korisnicima Dnevnog centra – potvrdila je Sanja Gegić, profesorica biologije i razredni starješina II-2, koja je zajedno sa pedagogom škole Bojanom Vučenović i svojim đacima uručila ovu donaciju.

neven-donacija gimnazijalaca (2)Iz „Nevena“ kažu da ih je obradovao poklon dobrih ljudi, drugara iz Prijedora, kao jedan veliki human gest za njihove korisnike da im zima ne bude hladna.

-Koliko je bitna garderoba više od toga je bitan gest, želja da se pomogne drugima a u ovom slučaju smo to bili mi. Od srca veliko hvala dobrim ljudima koji su učestvovali u ovoj akciji, a posebne pohvale idu na račun naših volonterki Sare i Milice – poručuju iz „Nevena“.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Udruženje „Neven“ Prijedor

neven-donacija gimnazijalaca (3) neven-donacija gimnazijalaca (4)