fondacija zajednicki put-logoFondacija „Zajednički put“ iz Prijedora objavljuje Javni poziv za izražavanje interesa osoba s invaliditetom prijedorske regije za učešće u planiranju i realizaciji aktivnosti Fondacije „Zajednički put“ namijenjenih osnaživanju i unaprijeđenju kvaliteta života osoba s invaliditetom.

U narednom periodu, od novembra 2015. do decembra 2016. godine, Fondacija „Zajednički put“ planira realizovati niz aktivnosti s ciljem osnaživanja i unaprijeđenja kvaliteta života osoba s invaliditetom. Neke od planiranih aktivnosti su:
-sticanje vještina osoba sa invaliditetom u oblasti informacionih tehnologija (npr. obuka izrade web stranica i web dizajna),
-zapošljavanje i samozapošljavanje osoba s invaliditetom u oblasti informacionih tehnologija,
-karijerno savjetovanje osoba s invaliditetom,
-promocija zapošljivosti i preduzetništva osoba s invaliditetom,
-sticanje korisnih i kreativnih vještina osoba sa invaliditetom za samozapošljavanje kroz Zaštitnu radionicu Fondacije „Zajednički put“,
-učenje stranih jezika u okviru Škole stranih jezika „Zajednički put“.

Izražavanjem interesa, kao i učešćem u pripremnim aktivnostima koje će Fondacija organizovati u narednom periodu, osoba s invaliditetom imaće priliku da predlože i učestvuju u realizaciji aktivnosti koje sami predlože kao prioritetne.

Ciljne grupe osoba s invaliditetom (nezavisno od stepena i vrste invaliditeta) su:
-osobe starosti od 14 – 40 godina života (iako ne postoji ograničenje u pogledu godina života),
-mladi s invaliditetom srednjoškolskog uzrasta, kao i studenti,
-mladi s invaliditetom sa završenim srednjoškolskim ili visokim obrazovanjem
-nezaposlene, kao i zaposlene osobe s invaliditetom s izraženom motivacijom za dalje stručno, obrazovno i društveno usavršavanje i napredovanje,
-osobe s invaliditetom nastanjene u prijedorskoj regiji (Prijedor, Kozarska Dubica, Oštra Luka i Novi Grad).

Zainteresovane osobe s invaliditetom potrebno je da popune kratki obrazac koji možete preuzeti OVDJE.

Prijave zainteresovanih osoba s invaliditetom primaju se na email adrese Fondacije:
info@fondacijazajednickiput.org, kao i fondacija.uw@gmail.com ili na facebook profil i fun page Fondacije: Fondacija “Zajednički put”.

Fondacija „Zajednički put“ osnovana je radi unaprijeđenja društvenog i socijalnog položaja djece i mladih a posebno onih s posebnim fizičkim, ekonomskim i drugim potrebama uz podršku njenog Osnivača i donatora Semire Hoffmann, kao i podršku donatora i partnera Fondacije. U različitim projektnim aktivnostima Fondacije, do sada je učešće uzelo preko 800 korisnika.

Dosadašnji donatori i partneri Fondacije su: Grad Prijedor, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Republike Srpske, Fondacija “Mozaik”, Austrian Development Cooperation, Light for the World, program Erasmus+, Osnivač i donator Fondacije Semira Hoffmann,“Asisted living of Florida”, Centar za razvoj preduzetništva “VISION”, Agencija “Spektar”, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske filijala Prijedor, JU “Centar Sunce”, Kino “Kozara”, RTV Prijedor, Elta TV, RTRS, TC “Robot”, NLB Razvojna banka filijala Prijedor, Dom za stara lica, ArcelorMittal Prijedor i brojni drugi.

Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno nas kontaktirajte na brojeve telefona: 065/981-951 (Bojana) ili 065/234-815 (Nataša), ili nas posjetite u prostorijama Zaštitne radionice Fondacije “Zajednički put”na adresi Majora Milana Tepića bb (pored Patrije i GLS štamparije) do 23. oktobra 2015. godine.

Fondacija „Zajednički put“ Prijedor