rudar prijedor-radnik-plakatFudbaleri Rudar-Prijedora u „srpskom derbiju“ u okviru 12. kola Premijer lige BiH, poslije pauze u prvenstvu zbog kvalifikacionih susreta bh.reprezentacije za odlazak na Evropski šampionat u Francuskoj sljedeće godine, u subotu od 15 časova na prijedorskom Gradskom stadinu dočekuju bijeljinskog Radnika, koji je na visokoj petoj poziciji sa samo tri boda manje od lidera tuzlanske Slobode.

„Rudari sa Sane“ i pred ovaj duel, kao i većinu dosadašnjih, imaju problema. Biće oslabljeni, jer u kombinaciji za tim koji će se suprotstaviti kvalitetnom rivalu nisu kapiten Nebojša Šodić i Aleksandar Jovičić zbog žutih kartona, a povrijeđeni Mirza Džafić i Nebojša Pejić,pošto nije redovno trenirao jer se trenerski usavršavao, najvjerovatnije će susret početi sa klupe za rezervne igrače i na teren će ukoliko to baš bude neophodno.

-Iako imamo dosta problema, vjerujem u sve svoje igrače. Očekujem da će ko god da se nađe u startnoj jedanaestorici ili dobije priliku da uđe sa klupe dati sve od sebe kako bi se potvrdila vrijedna pobjeda na gostovanju banjalučkom Borcu. Bijeljinci nisu izgubili ove sezone nijednu utakmicu na strani, a gostovali su, između ostalih, i teškim protivnicima Sarajevu, Željezničaru i mostarskom Zrinjskom. To dovoljno ilustruje o kakvom protivniku je riječ. Ipak, poštujući ih, nadamo se da ćemo u jednoj dobroj fudbalskoj predstavi, uspjeti da ostvarimo povoljan rezultat – rekao je šef stručnog štaba Prijedorčana Boris Gavran.

Svoju jedinu pobedu na domaćem terenu „zeleno-crni“, koji su sarajevskog Olimpika i Travnika kasnije dočekivali u Gradišci, su ostvarili na startu elitnog takmičenja, 25.jula, nad ekipom Mladost Doboj Kakanj sa 3:0.

Posljednji zvanični trijumf na Gradskom stadionu ostvarili su 19.avgusta u prvoj utakmici finala 22. izdanja Kupa Republike Srpske protiv Krupe iz Krupe na Vrbasu rezultatom 2:1.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com