rudar prijedor-zrinjski-izvjestaj (3)Rudar-Prijedor, poslije pauze u prvenstvu premijerligaša Bosne i Hercegovine, očekuje još jedan „srpski derbi“.

Pobjeda u Banjaluci nad Borcem od 2:1 donijela je pozitivnu atmosferu pred dolazak bijeljinskog Radnika, koji ove sezone u gostima još nije doživio poraz.

Izvjesno je da „rudarima sa Sane“ neće moći da pomognu „požutjeli“ kapiten Nebojša Šodić i Aleksandar Jovičić, ali, uz puno poštovanje izabranika trenera Slavka Petrovića, pokušaće domaći da drugi put trijumfuju na prijedorskom Gradskom stadionu ove jeseni.

-Već smo se navikli na razne nedaće, koje nas prate od početka borbi za bodove. I Nebojša Pejić bio je na semodnenvom seminaru za „profi“ trenere u Vogošći. Ipak, hrabri nas činjenica da je atmosfera radna, da ima igrača koji traže mjesto u startnoj postavi i nadamo se dobroj igri protiv neugodnih Bijeljinaca – rekao je šef stručnog štaba Prijedorčana Boris Gavran.

U prijateljskom susretu u Brodu protiv drugoligaša Republike Srpske, elipe Liješća (5:0), istakao se napadač Petar Kunić, koji je postigao prva dva pogotka i odlično se kretao. Kod prvog asistent mu je bio Stipe Miloš, pošto je bio na desnom boku, dok se kraj lijeve našao uvijek zahvalni Borislav Nišević.

Pomenuti dvojac će vjerovatno činiti odbrambenu liniju prijedorskih „zeleno-crnih“ uz „štoperski“ tandem, koji čine iskusni Čedomir Ćulum i u duelu sa Sembercima ponovo sa kapitenskom trakom na ruci Nemanja Pekija.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com