snsdpd-dodikPredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Milorad Dodik izjavio je da večerašnja izborna konferencija SNSD-a u Prijedoru pokazuje jedinstvo, okupljenost i akcionu sposobnost stranke.

“Večeras smo tu da to potvrdimo i da se pripremamo za izbore. Moramo ići među ljude da objasnimo situaciju, jer očito postoje različite tendencije koje žele destabilizaciju Republike Srpske. Najbolji dokaz za snagu su izbori i mi se ponašamo u skladu s tim demokratskim načelom da se legitimitet dobija na izborima”, rekao je Dodik novinarima u Prijedoru.

On je istakao da je SNSD u Prijedoru moćna politička organizacija, da ti ljudi godinama vrijedno rade i da je došao da im na tome zahvali.

U Gradski odbor SNSD-a Prijedor izabrana su 153 člana, naknadno će biti kooptirano 38, dok Izvršni odbor Gradskog odbora ima 21 člana.

Za predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Prijedor izabran je Drago Tadić, koji je ovu dužnost obavljao i u protekle četiri godine, za predsjednika Izvršnog odbora dosadašnji predsjednik ovog tijela Dalibor Pavić, za predsjednika Aktiva žena Nada Rajlić, a za predsjednika Mladih socijaldemokrata Tatjana Inđić.

Za potpredsjednike Gradskog odbora SNSD-a Prijedor izabrani su Bojana Mikić, Saša Bursać i Rajko Drinić, a za sekretara Dalibor Pavlović.

Izbornoj konferenciji Gradskog odbora SNSD-a Prijedor prisustvovala je i potpredsjednik SNSD-a Nada Tešanović.

Skupu se obratio i predsjednik Gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza Prijedor Milenko Đaković.
SRNA