glas-optuznica ubistvo-sekulicBanjalučki Okružni sud potvrdio je optužnicu protiv Draška Sekulića (41) iz Prijedora, kojom ga tereti za nasilje u porodici tokom kojeg je nožem usmrtio suprugu Natašu (37).

U Okružnom tužilaštvu Banjaluka su objasnili da on nije optužen za ubistvo već za nasilje u porodici, tokom kojeg je usmrtio člana porodice. Prema Krivičnom zakonu, za ovo djelo predviđena je kazna zatvora od najmanje 10 godina.

Nakon potvrđivanja optužnice Sekuliću je Sud produžio pritvor, koji može trajati do izricanja prvostepene presude.

Optužnica Sekulića tereti da je 24. maja suprugu Natašu nožem ubo četiri puta i nanio joj teške povrede. Ona je preminula na putu do bolnice. U vrijeme počinjenja ovog djela Draško je bio pijan i nakon hapšenja u krvi mu je izmjereno 1,29 promila alkohola. Ubistvu je prethodila žestoka svađa između Draška i Nataše, jer ga je ona napustila i otišla od njega. Njih dvoje nisu živjeli zajedno, a toga dana Draško je došao kod supruge kući i nagovarao je da mu se vrati. Posvađali su se i tokom svađe Draško je zgrabio nož i izbo suprugu. Nakon ubistva nije pobjegao, već je sačekao policiju i predao se. Optužnica protiv Draška nije objavljena, jer će tužilaštvo tražiti da se postupak vodi bez prisustva javnosti, zbog zaštite interesa Natašinog i Draškovog sina, koji je u vrijeme zločina bio maloljetan. Tokom saslušanja u policiji Draško je izjavio da je volio Natašu i da nije imao namjeru da je ubije. Tada je kazao da je Nataša uzela nož i pokušala da ga ubode, ali da joj ga je on oteo i ubo je nekoliko puta.

Njihovi poznanici i rodbina su ispričali da su se oni rastali u avgustu 2014. godine, jer je Draško puno pio.

Glas Srpske