srna-pocetak skole-konsultativni sastanakZahvaljujući brojnim zajedničkim aktivnostima više subjekata, u Prijedoru se više godina nisu dešavale saobraćajne nezgode u kojima su smrtno stradala djeca na putu od kuće do škole.

Inspektor Centra javne bezbjednosti Prijedor Marinko Gnjatović rekao je da je u prošloj školskoj godini u saobraćajnim nezgodama povrijeđeno dvoje djece školskog uzrasta.

Rukovodilac Auto-moto društva Prijedor Mirko Brkić istakao je da je počela podjela propagandnog materijala, da je štampan poseban priručnik za nastavnike radi edukacije djece, a da će, zajedno sa policijom, biti preduzimane edukativne aktivnosti za najmlađe uzraste.

Direktor Osnovne škole “Branko Ćopić” Prijedor Sanja Munjiza rekla je da su se roditelji žalili na neusaglašenost javnog prevoza sa vremenom završetka nastave.

“Djeca su primorana da trče nakon završetka nastave kako bi stigli na autobus, a ta žurba u saobraćaju svakako je potencijalna opasnost po bezbjednost đaka”, navela je Munjiza.

Direktor OŠ “Petar Kočić” Gorana Reljić Bosančić rekla je da je područnoj školi u Gornjim Orlovcima potreban semafor, kao što je postavljen kod područne škole u Gomjenici.

Šef Odsjeka za saobraćaj u gradskoj administraciji Aleksandar Jeftić rekao je da je tokom prethodne školske godine obnovljena saobraćajna signalizacija na 24 lokacije u blizini škola, te postavljeno ukupno 65 znakova.

Sastanku povodom početka nove školske godine učestvovali su predstavnici policije, Auto-moto društva Prijedor, aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, komunalne policije, gradske uprave, “Autotransporta” i Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor.

SRNA