40 godina ofk sloga rakelici-susret sa rudar prijedorom (5)Ekipa regionalnog ligaša Republike Srpske savladala je u prijateljskom susretu u Saničanima člana Četvrte lige FSP Prijedor: Sloga (Rakelići)-FSA Prijedor 2:4.

Pobjedu izabranika trenera Nenada Bašića najavio je novajlija Željko Drinić već u 6.minutu, pogodivši iskosa sa lijeve strane cilj za 0:1. Rezultat do odmora se nije mijenjao, iako su gosti, fizički spremniji, jer su duže u trenažnom procesu, izveli nekoliko dobrih akcija, ali nisu imali koncentracije u završnici napada.

Mogli su u nastavku, u 51.minutu, da udvostruče prednost, ali je Miloš Stević sa desne strane sa sedam-osam metara poslao loptu preko prečke. Iako novi trener Sloge Bojan Ivanović nije mogao da računa na sve raspoložive snage, njegov mladi tim se predstavio u lijepom izdanju, a u 59.minutu Siniša Objedović je izjednačio na 1:1.

U 67.minutu preko Mladena Dojčinovića Prijedorčani su ponovo došli u vođstvo od 2:1, tri minuta kasnije Dragoslav Babić pogodio je prečku, a kazna je na suprotnoj strani uslijedila u 74.minutu. Duško Dragić je umakao čak i iskusnom Darku Čačiću, bivšem prvotimcu Rakelićana, i donio novo poravnanje, ovoga puta 2:2.

U 82.minutu Miloš Rudak, koji je u debitantskoj sezoni FSA u trećeligaškoj konkurenciji podijelio epitet prvog strijelca sa Stevićem (postigli su po sedam golova), lijepo je prošao po lijevoj strani, ali je lopta završila tik kraj suprotne stative. Bila je to najava pogotka Vedrana Kušmića u narednom minutu, a iskusni napadač je potvrdio da će biti pravo pojačanje.

Tačku na trijumf svojih saigrača stavio je, poslije lijepog proigravanja Matea Mikanovića, iskusni Goran Kotaran, koji je u nastavku meča bio ofanzivan, pošto je rutinski zatresao mrežu domaćina za konačnih 2:4.

Sloga (Rakelići)-FSA Prijedor 2:4(0:1)

Saničani
Stadion: FK Sloga
Gledalaca: 50
Sudija: Milorad Rokvić (Rakelići)
Strijelci: Objedović u 59. i D.Dragić u 74. za Slogu, a Drinić u 6., Dojčinović u 67., Kušmić u 83. i Kotaran u 89.minutu za FSA Prijedor

SLOGA:
Vukić, R.Dragić, Torbica, Gnjatić, Vuković, Objedović, B.Tambić, Reljić, Vujičić, D.Tambić, D.Dragić
Igrali su još: Šujica, Đaković, Miočinović

FSA PRIJEDOR:
Vasiljević, Rečević, Rudak, Čačić, Kotaran, Čulić, Babić, Drinić, Stević, Runić, Karupović
Igrali su još: Kušmić, Bilaković, Došenović, Mikanović

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com